Kada su u javnost procurile informacije da se njegova sestra zabavlja sa naslednikom britanske krune, James je imao 23 godine, a za magazin Tatler priznao je kako nije bio spreman da se nosi sa medijskom pažnjom koja je zadesila njegovu porodicu.

Najmlađi član porodice Middleton imao je prema sopstvenom priznanju sve privilegije za vreme odrastanja, ali je život ovog miljenika britanskih dama bio daleko od savršenog.

Pritisak iznenadne slave bio je prevelik. U detinjstvu mu je dijagnostifikovana disleksija i poremeđaj pažnje, a iskreno je progovorio kako se posljednjih godina borio s depresijom i teskobom. Otkrio je da je nagla popularnost njegove sestre stavila velik pritisak na njegov uspeh, zbog čega je i svaki njegov mogući neuspeh bio posmatgran od strane javnosti.

Mada je porodica izrazila zabrinutost zbog njegovog stanja, on ih je odlučio da ih isključi iz života i na određeno vreme distancirao se od njih i svoje probleme držao za sebe.

Danas 32-godišnji James uvek pažljivo bira reči kada je u pitanju njegova porodica, mada je svestan kako će uvek na određen način biti povezan sa kraljevskom porodicom, ali uvek napominje kako oni žive odvojene živote. 

“Ja vodim sopstveni život i nemam veze sa njima. Ako postoji interes za mene, odlično. Ako postoji interes za mene zbog njih, to je onda drugačije”, objasnio je James svoj odnos prema kraljevskoj porodici i povezivanjem sa istom.

Otvoreno govori o svojoj borbi sa depresijom koju je nazvao 'rakom uma' i usporedio je sa sakaćenjem: "Depresija je ono što vas drži u krevetu, a teskoba čini da se osećate krivim što ste tamo."

Da je došao do krizne tačke osvestio je jednog jutra kada je stigao na posao, krajem 2017. godine i otkrio da ne može da napusti automobil i suoči se sa danom. 

Nazvao je svog lekara opše prakse iz automobila. "Sećam se da nisam bio u stanju da mu objasnim šta mi je", prisetio se tog dana i dodao, lekar je na to zabrinuto rekao: "James, jesi li dobro?" I rekao sam: "Ne, nisam."

Danas priznaje da je zahvalan jer se oseća bolje i srećnije nego ikada, a na putu do ozdravljenja ističe da su mu pomogli njegovi psi sa kojima ga se često može videti u javnosti, to jest na ulicama Londona, te čije fotografije rado deli na svojim profilima na društvenim mrežama.

Trenutno vodi kompoaniju Boomf koja proizvodi personalizovane kolačiće od sleza. Pre toga pokrenuo je posao koji je propao 2015. godine, a u medijima se pisalo da je zbog toga porodicu uvukao u ozbiljne dugove. 

Uprkos brojnim padovima, uspeo je da se izvuče i poručio je kako se ne plaši neuspeha jer će uvek imati neku ideju koju će želeti da realizuje.


"Sretan sam - opet se osećam kao James Middleton. Kao kad sam imao 13 godina i ponovno sam uzbuđen zbog života. Osećam se opet kao ja i nisam mogao tražiti više" - istakao je za kraj.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/