"Kao što vidite, tu sam", rekao je šaljivo Carden u intervjuu za Frans pres, tokom kojeg je evocirao uspomene ali i govorio o sadašnjoj krizi "žutih prsluka".

Dizajner je rekao da je umoran i da više ne odlazi svaki dan u svoj atelje koji se nalazi preko puta predsedničke Jelisejske palate u Parizu, ali je dodao da nastavlja da crta.

(Inside Chanel: Kako zaista nastaju luksuzni komadi sa dvostrukim C logom)

Iako će 2. jula napuniti 97 godina, napomenuo je da se još ne povlači, i da će ovog leta biti domaćin 19. umetničkog festivala koji je on osnovao u dvorcu Lakost na jugu Francuske.

Festival koji se održava u nekadašnjem dvorcu Markiza de Sada, koji je sada u vlasništvu Cardena, posvećen je pozorištu, plesu i operi.

Dizajner je 1946. godine počeo da radi u modnoj kući Dior i tada je doprineo rođenju posleratnog čuvenog "novog izgleda".

Svoju modnu kuću je otvorio krajem 1949. godine. Poznat i kao izvanredni preduzetnik, svoju imperiju je proširio širom sveta.

U ovom video snimku možete pogledati ceo intervju:

Izvor: Beta/Stil.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/