Uporna u svojim željama, već sa 12 godina organizuje svoju prvu samostalnu izložbu a kasnije završava dizajn enterijera na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Stalni pokretač su joj nepresušne inspirativne situacije u njenom okruženju ili po koja dobra knjiga koje uspe da se dočepa. Njena dela krase enterijere mnogih poznatih beogradskih lokala, a ona kaže da su umetnici privilegovani jer mogu iskreno da uživaju u čarima svog posla.

(Mladi srpski umetnici koji inspirišu: Luka Black) 

Kako se javila ideja o slikarstvu?

Uvek sam verovala da je svakome predodređeno šta će u životu biti. Tako sam ja još od najranijeg detinjstva naprosto osećala da ću biti slikar. Pratila sam svoju intuiciju i sve što sam želela se i obistinilo. 

Kako bi opisala svoj pravac?

Mogućnost da kroz slikanje svet vidim na svoj način i baš takav prenesem na platno. 

Koliko je teško naći publiku? 

Teško je izdvojiti se, ali želim da verujem da će svaka moja slika uvek pronaći svoj put.

Da li sebe smatrate buntovnikom, budući da mnogi tvrde da u Srbiji nije moguće živeti od umetnosti?

Jesam buntovnica, ali takođe smatram da je moguće živeti lepo i od posla koji volite, ukoliko ste istrajni, posvećeni, ali i spremni da prihvatite rizik. Nije sve uvek bajno, ali mogućnost da radite nešto što vas u potpunosti ispunjava, čini da se osećate privilegovano.

Koji je tvoj neostvaren san? 

Samostalna izložba u Njujorku.

Postoji li nešto što nikome nisi rekla? 

Već neko vreme pripremam svoju izložbu koja će se desiti u maju 2019. godine.

Tvoje najveće dostignuće? 

To što sam uspela da izgradim dobro prepoznatljiv i jedinstven stil, pred kojim nijedan posmatrač ne može da ostane ravnodušan. 

Zbog čega se izdvajaš od drugih? 

Koliko god verujem svom stilu, neprestano sam spremna i na nove umetničke trendove. Konstantno pratim dešavanja jer u umetnosti ograničenja ne postoje.  

Razgovarala: Teodora Bogdanović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/