Elle style awards za umetnost: Andrej Žikić

foto: Marko Vulević / art direkcija: Adela Damjanović

Domar Osnovne škole Vladislav Ribnikar koji je prekrečio prvi Artezov grafit samo nekoliko sati posle crtanja, nije ni slutio da će taj petnaestogodišnji momak postati jedan od najvećih street artista na svetu. Pod rečju veliki podrazumevaju se stil, ugled, ali i gabarit radova.

U glavnom gradu Kazahstana, Almatiju, dekorisao je fasade dva susedna solitera na oko 600 m2, a svoj gigantski trag ostavio je i na zidovima Pariza, Hamburga, Kaira, Nju Delhija, Sao Paula, Buenos Airesa, Bombaja, Kanarskih ostrva, Istambula, pa i po celoj Srbiji.

Odbacio je master arhitekture i počeo da se bavi profesijom koja u njegovom širem okruženju nije ni postojala. Andrejev fah su murali. Radi četkom, valjkom i akrilnim bojama. Crtežima priča priču koja tera posmatrača da se zamisli pred svakim radom. Odevanje je pojednostavio kako ne bi gubio dragoceno vreme za crtanje na kupovinu i odabir odevnih predmeta. 

Često ćete ga videti u odeći bez printova i u uvek istim „crnim“ farmerkama (4 para u različitim valerima sive po kojima se može videti koliko je koje nosio). Sve je pocrtano jednom rečju - komfor. 

Osoba od stila je: Nevena Ivanović!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...