Impresivno je kada kreator na lokalnim prostorima bez straha sledi unutrašnje kreativne porive. Ona je upravo ta persona koja kvalitetnim i inspirativnim radom dokazuje da je modna vizija umetnost koja i te kako može biti posao, a istovremeno i oplemenjivanje fashion scene u Srbiji.

Od Aleksandrine kolekcije od prirodne kose koja je bila otpad, odsečena i odstranjena, realizovala je kolekciju i vratila takozvanom škartu novi život. Otvorila je nove vidike domaćoj javnosti. Posle toga usledile su smelije kolekcije koje su igrom poznatih formi njenim dodirom donele alternativne modele adaptirane u svakodnevicu.

Aleksandra Lalić završila je istoriju umetnosti, a od 2002. godine pod brendom Lalica kao deo Belgarde Design District komune poznata je po reinventivnom tejloringu modela od vune i svile, a 2012. prvi put je prikazala svoje modele i u Muzeju primenjenih umetnosti u Beču.

Svaka konceptualno osmišljena linija izazivala je divljenje i smelo nas mamila da ponesemo prikazane komade. Ekscentrično i autentično. Perfekcionistički prikaz oslikava se kroz kvalitetne materijale, nesvakidašnje oblikovanje poznatih formi i savršene izrade osmišljenih modela koji mame da prigrlimo svaki komad.

Proleterke u unikatno osmišljenom trenču, skarlet devojke sa predimenzioniranim belim kragnama i ovogodišnje kul damice oslikavaju inovativnu hrabrost koju svaka Elle devojka treba da poseduje.

Svaka čast Lalice!

Osoba od stila je... Agatha Christie. Obožavam grenny chic, mačkaste naočare, schoolboy look sa puno nakita i to sve sa stavom ženstvenost „na drugu loptu“.

Priredili: Teodora Bogdanović, Branislava Kostić, Igor Karanov i Ana Ostojić.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/