Promisle šta su obukli i neminovno se zapitaju koji bi bio njegov sud. A istina je da on misli: „Uvek treba da uradite nešto što strašno želite, ali se izrazito plašite reakcije okoline. Odnosno, dobro se čuvajte konformizma. On je uvek siguran put u represiju.“ Iako je po struci arhitekta, Ashok je najpoznatiji stilista u Srbiji. Pre njega ta struka u našoj zemlji nije ni postojala.

Čak i oni koji su ga angažovali davne 94. nisu znali čemu tačno služi. Četvrt veka kasnije, napravio je svet u kome brojne kolege mogu da postoje. Naklonjen je eklektici i doziranom kiču i nikada ne koristi Instagram i Pinterest za inspiraciju.  Ima toliko garderobe da realno govoreći - živi u garderoberu. To ga pomalo deprimira i mnogo više onespokojava. Istina je da je jako pazi, nikad ne baca nešto što mu je poklonjeno i čuva sve stvari koje će, možda, „jednog dana zatrebati za nešto“.

I pored dugogodišnje karijere smatra da je jedini relevantan trenutak: „Ovaj. Još sam tu.“ Poznat je po tome da je uvek okružen mladim ljudima čije mišljenje uvažava jer smatra da je individualni talenat jedna od najprecenjenijih kategorija danas. Odevanje doživljava dosta lično jer između svega što stavlja na sebe i sebe samog mora da postoji duboko međusobno poštovanje i ne veruje ljudima koji sebe vizuelno izdvajaju u odnosu na ono čime se bave. Kaže da oni jednostavno - lažu.

Osoba od stila je: „Ona koja poseduje takav vizuelni integritet da je odmah jasno ko je i šta je … oni na kojima prvo primetite ličnost, karakter i integritet dok se sve ostalo na njima stapa u ovo trojstvo. Jelena Mladenović, dakle.“

Priredili: Teodora Bogdanović, Branislava Kostić, Igor Karanov i Ana Ostojić.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/