Hubert de Givenchy

Kreator čije će se ime večno vezivati uz Audrey Hepburn, koju je oblačio tako graciozno umro je 10. marta i ražalostio ceo modni svet kojem je bio idol, kult i čovek neverovatne vizije. Mentor mu je bio veliki Cristóbal Balenciaga, a iza njega je ostalo neverovatno nasleđe koje podrazumeva visoku modu, uređenje enterijera, baštovanstvo i filantropiju.

Judith Leiber

Dizajnerka ručno rađenih, složenih torbica koje su poput Fabergé primeraka u svetu aksesoara napustila je svet krajem aprila tekuće godine.

Judith je ostavila carstvo mini torba, ukrašenih draguljima, regularnih ali i najneočekivanijih oblika koje modni fanatici pasionirano skupljaju iako im je cena zasluženo visoka.

Nabile Quenum

Street style fotograf, bloger i osnivač megapopularnog Instagram profila J’ai Perdu Ma Veste bio je sastavni deo svakog fashion weeka koji je nešto značio. Pamtićemo njegove neverovatno živopisne izveštaje sa svetskih metropola koji su u trenutku donosili užurbanu modnu atmosferu. 

Kate Spade

Kate je sigurno jedno od najistaknutijih modnih imena na američkoj sceni 90-ih godina i njena smrt ražalostila je veliki deo modnih dizajnera i manekenka.

Linija njenih torbica odisala je glamurom, čudnovatom praktičnošću i izuzetnim bojama. "U modi treba uživati" - reči su ove posebne kreativke koja ni nakon zvaničnog povlačenja sa scene nije odolela da se gotovo deceniju kasnije vrati i kreira još jednu kolekciju obuće i aksesoara.

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/