Kako su otkriveni najpoznatiji modeli današnjice

Foto: Profimedia

Da li ste se ikada zapitali kako su otkrivene Naomi, Gisele, Christy? ELLE otkriva u nastavku...

Svet modela odavno ima svoj ustanovljeni sistem. Glavni head (u ovom slučaju models) hunters su mahom agenti i direktori agencija koji svaki slobodan trenutak ali i onaj koji važi za radni, posvećuju traženju novog lica koje će potom uz svoje veze vinuti u same visine modeling sveta. 

Pronaći novu Kate, novu Cindy i Lindu može da bude vrlo mukotrpan posao, posebno danas kada su se izgubile karakterne manekenke i svaka liči na svaku, ali sistem pronalaženja ostaje isti. Devojke se otkrivaju na aerodromu, u prolazu, u prevozu, u tržnom centru i kastinzima.

Vrlo često potreban je samo jedan pogled, instikt da se prepozna taj X faktor i nova zvezda je rođena.  

1. Naomi Campbell

Supermodel Naomi Campbell otkrivena je kada je imala 15 godina: "Prišla mi je Beth Boldt i sećam se, da sam bila veoma iznenađena. Moja mama nije bila preterano zainteresovana za ovaj predlog i želela je da prvo završim školu. Ipak, par nedelja kasnije posetila sam Beth bez maminog pristanka. Na kraju, sklopila saam dogovor sa majkom da mogu da se bavim manekenstvom, ali da ne smem da zapostavim školu."

View this post on Instagram

#naomicampbell

A post shared by catherine Hébert (@catherinehebert3) on Oct 4, 2018 at 11:05pm PDT

2. Gisele Bundchen

Brazlilska lepotica primećena je kada je bila u šopingu sa svojim prijateljicama. Jedna od najplaćenijih modela ikada otkrivena je sa 14 godina, a svoj debi je imala 1998. godine na reviji Alexandera McQueena. 

View this post on Instagram

Gisele at Valentino 2000 rp @90sanxiety

A post shared by   mowgstudio (@mowgstudio) on Oct 8, 2018 at 6:59am PDT

3. Christy Turlington

Otkrili su je fotografi i to kada je imala 14 godina. Tokom devedesetih zajedno sa Cindy Crawford, Naomi Campbell, Claudijom Schiffer i Lindom Evangelistom činila je čuvenu "petorku" manekenki koje se smatraju prvim supermodelima...

4. Linda Evangelista

"Manekenstvom sam počela da se bavim u mom rodnom gradu  St. Catharines u Kandai. U to vreme da biste se bavili manekenstvom, morali ste da platite časove, a to je moja mama regulisala. Prvi posao imala sam sa 16 godina i bio je za jednu kampanju u Japanu", prisetila se Linda. 

5. Alessandra Ambrosio

Brazilka dugih nogu, časove modelinga počela je da pohađa kada joj je bilo 12 godina, a sa 14 bila je finalistkinja "Elite Model Look"  takmičenja, koji ju je probio na svetsku manekensku scenu. 

View this post on Instagram

Bom dia#alessandraambrosio

A post shared by Desde febrero 2015. (@alessandrauruguay) on Oct 7, 2018 at 6:43am PDT

Na sledećoj stranici pogledajte kako su svoju karijeru počele Rosie Huntington-Whiteley, Coco Rocha, Miranda Kerr, Winnie Harlow, Cara Delevigne.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...