Od koga ste nasledili tako lepu kožu?

S mamine strane su svi mladoliki i imaju te lijepe kože. Moja mama ima kožu djevojčice, a koristi samo hidratantnu kremu cijeli život. Rođena sam u Splitu i to sunce i more, čini mi se, daju licu poseban sjaj. Ali, s druge strane, pazim što jedem, koliko mogu, jer nije baš lako proći pored kuhinje moje mame ili svekrve i okrenuti glavu. A imaju i posebne sisteme nagovaranja na hranu. Uglavnom je to: „Ajde, jedi, mršava si!“ (smeh)…

Koja je vaša beauty rutina (jutarnja i večernja)? (bilo bi lepo da nam otkrijete male tajne)

Godinama koristim sredstvo za pranje lica, i ujutro i navečer. Ujutro prije kreme, a navečer poslije skidanja make-upa. Mada, moram reći da ponekad ni ne stavim kremu jer puštam da mi koža diše. Već sedam godina ne koristim ni kremu za tijelo i koža mi blista. Mislim da kreme zatvaraju pore i spriječavaju kožu da diše. Probajte izdržati prva tri mjeseca i nećete ih više imat potrebe stavljati. Mislim da je to i zbog dobre prehrane i puno tekućine koju pijem.

Šta niste znali u dvadesetim i tridesetim kada je reč o nezi kože, kose i o make-upu?

Vjerojatno ništa nisam znala, ali sam opet brzo shvatila da licu i tijelu moram vratiti sve ono čim sam ga opteretila. Redovito se masiram i vježbam. Svaka dva tjedna odem na predivne masaže lica. Moji frizeri njeguju moju kosu, a make-up je nešto na što sam slaba.

Koji su beauty tretmani kojima se redovno podvrgavate? (od uvijanja trepavica preko manikira do anti-age lasera) 

Ne uvijam trepavice, moje su prirodno duge pa mi je dovoljna i maskara Lift it up od Aure. Manikir svako dva tjedna, a anti-age lasere još nisam probala, što ne znači da neću. Najbolji mi je tretman sa krvnom plazmom jer je potpuno prirodan i paše mi.

Kada je o make-upu reč, šta to čini da se osećate moćno?

Make-up je veliki saveznik žena, pandan štikli, a znate koliko volim štikle. Pa ja sam ih opjevala. Morat ću i make-up opjevat (smeh). Kad ste sebi nikakvi, kad su oni dani kad se sebi ne sviđate, samo stavite crveni ruž, lagano nanesete maskaru i vi ste nova žena. Ne treba baš bit crveni, zavisi tko što preferira. Moram priznati da me je Aura oduševila što je kreirala kolekciju ruževa za usne koji će definitivno odgovarati svakoj ženi - Ultimatte. Ja sam odabrala boju 907 Raw Amour i paše mi jer upravo vam make-up daje priliku da se igrate i budete šta hoćete.

Kojem beauty aspektu posvećujete naviše pažnje? (kosa, oči, usne…)

Svemu jednako, sebe treba maziti i priuštiti si sve sto želimo.

Šta čini sadržaj vašeg beauty casea?

Sve svoje sa sobom nosim, nikad se ne zna. Onaj najmanji osnovni neseser za torbu sadrži pudere, tekuće i u prahu, proizvod za obrve, olovku za usne, ruž i maskaru.

Sa kojim make-up artistima i frizerima najviše volite da sarađujete?

Moja glavna make-up artistica je Dajana Pajkić. Kad ona ponekad ne može, onda mi dogovori nekog drugog i to su sve vrsni šminkeri. Frizera imam puno: Martin Posavec, Đuka Ivanović, Mile Santini...

Tri make-up trika koje ste od njih naučili i koja primenjujete na sebi redovno su...

Da sam naučila te trikove, ne bi mi više trebali.

Aura top pet proizvoda? (takođe pobrojite i nijanse)

Volim Auru jer kao brend nudi sve što je jednoj ženi potrebno da izgleda lepo i negovano svaki dan. Neophodan mi je crveni mat tekući ruž Absolute matte 605, ali sada imam i nekoliko novih favorita i u kolekciji Ultimatte pa je stoga teško odabrati (pored 907 i 904 Inner Strenght). Correct me tečni korektor takođe je nezaobilazan, kao i maskara Lift it up koju sam već spomenula. Browart pigment za obrve veoma je dugotrajan i lagan za korišćenje, kao i paleta za konturisanje Contour palette dark. 

Da li make-up prati i vaše hrabre stajlinge koji su vam doneli status fashion ikone ili se oslanjate na klasične varijante?

Da, mada nisam toliko opterećena. Privatno sam klasičar, ali na sebe mogu staviti sve. Volim se zafrkavati kad mi dođe, a i eksperimentirati. Treba se igrati kao da si dijete.

Foto: Miloš Nadaždin / Art direktor: Stanislav Zakić / Styling: Petar Trbović /  Make-up: Dajana Pajkić / Hair styling: Đuka Ivanović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/