Bettina: Žena koja će ostati upamćena kao prvi supermodel

Privatni život

Njen privatni život bio je nalik njenom profesionalnom, vrlo uzbudljiv i glamurozan.

Naime, nakon kratkoročnog braka sa Gilbertom Grazianom, inače fotografom magazina Paris Match, Bettina je živela neko vreme sa američkim piscem i scenaristom Peterom Vierteom, koji je zbog nje napustio svoju trudnu ženu.

Viertela je napustila nakon susreta sa internacionalnim plejbojem, princom Aly Kahnom 1955. godine, kada se zvanično i povukla iz sveta modelinga.

foto: Profimedia

Četiri godine kasnije dok je bila verena za Kahn, Bettina doživljava zajedno sa njim saobraćajno nesreću. Ona prolazi sa lakšim povredama, dok Aly umire samo nekoliko dana kasnije u Foch bolnici.

Ono što se tek kasnije saznaje je da je u trenutku nesreće Bettina bila trudna. Stres izaziva spontani pobačaj, a Bettina od Kahna dobija samo 280 hiljada dolara, shodno testamentu kojim deca pakistanskog princa nasleđuju sve.

A post shared by Patrick Baty (@delhispearman) on Feb 24, 2018 at 9:42am PST

Givenchyjeva muza vraća se u fokus medija 1967. godine kada učestvuje na Chanel reviji, i to u dobi od 42 godine. Tokom sedamdesetih, Bettina radi na pozicijama direktora visoke mode Emanuela Ungara i Valentina, ali i inspiriše Azzedine Alaiau.

Na pitanje kako joj izgledaju tadašnji modeli Bettina je svojevremeno izjavila: Previše mlade i sve izgledaju isto. Naravno, i ja sam bila mlada kada sam počinjala ali je tada vrlo malo modela radilo, nije bila tolika konkurencija i bilo je manje slavnih imena. 

A post shared by Penelope (@hands662) on Nov 29, 2017 at 12:38am PST

Bettina umire 2. marta 2015. godine u Parizu, upamćena kao jedna od najzanimljivijih žena na svetu koju je Vogue prozvao nekrunisanom kraljicom pariske visoke mode koja je modu Chanela, Valentina, Givenchya, Jacquesa Fatha i Luciena Lelonga proslavila van Francuske. 

A post shared by Domizia Dalia (@tipstotips) on Mar 13, 2018 at 4:17am PDT

Priredila: Ana Dodig

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin