12 činjenica koje niste znali o Donatelli Versace

Foto: Profimedia

Sve o ženi koja je nastavila viziju svog brata, legendarnog italijanskog dizajnera Giannia Verasacea.

Donatella Francesca Versace italijanska dizajnerka, aktuelni podpredsednik Versace grupe, kao i glavni kreator ovog brenda intrigrira već godinama javnost. Sestra ubijenog dizajnera od čije smrti se prošle godine navršilo 20 godina, poseduje 20 % udela u poslu koji je njen brat Gianni pokrenuo 1978. godine.

U nastavku pročitajte najzanimljivije činjenice o slavnoj dizajnerki: 

1. Bila je veoma bliska s bratom

Donatella je rođena 2. maja 1955. godine u Reggio di Calabria u Italiji, kao najmlađe dete od četvoro u porodici. Njena mama je bila krojačica, a njen stariji brat Gianni često je radio u porodičnoj prodavnici. Starija sestra Tina preminula je kada je imala 12 godina od posledica izazvanih tetanusom. Nakon Tinine smrti, Gianni i Donatela su postali veoma vezani i nerazdvojni, te su svo slobodno vreme koristili da se druže i upoznaju zajedno nove ljude. Sudeći po članku objavljenom u Newsweek reports, brat ju je uvek savetovao kako da se obuče. 

2. Gianni joj je predložio da postane plavuša

Kada je imala 11 godina, Gianni joj je predložio da se ofarba. Ingrid Sischy u knjizi koju je napisala sa Donatellom, istakla kako je Gianni bio opsednut prelepom plavušom i italijanskom pevačicom Patty Pravo i želeo je da njegova sestra bude nalik na njegovu omiljenu heroinu. 

A post shared by Drew Noyola (@drew_noyola) on Jan 17, 2018 at 11:18pm PST

3. Studirala je strane jezike

Donatella je pohađala fakultet u Firenci, studirajući strane jezike. Pripremala se da bude profesorka, ali i tokom studija dolazila je u Milano da pomogne bratu u stvaranju kolekcija. 

4. Giannijeva muza

Biografi slavnog dizajnera su u više navrata istakli kako je Donatella bila Giannijeva muza i da je takođe bila inspiracija za parfem Blondie. Gianni je posebno cenio njene kritike. Porodični prijatelj Guisi Ferre je izjavio kako je Donatella bila veoma kritična, dok je njen brat vičući često govorio: Hoćeš da ubiješ moj duh, moj uspeh? 

5. Versus linija

Ne samo da mu je bila inspiracia, već je na poklon dobila čuvenu mladalačku Versus liniju, marku koja je lansirana 1989. godine i koja je posvećena mlađoj publici. Tokom godina mnoge ličnosti su nosile komade iz ove kolekcije uključujuči pevačicu M.I.A i Zayna Malika. 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...