# Brak

Volim sto sam sklopila brak pred Bogom sa princom Filipom koji me je očarao i koji me u svakom trenutku čini najsrećnijom ženom na svetu. Brak, koji donosi nove obaveze i dužnosti kojima pristupamo sa velikom ozbiljnošću i odgovornošću. Osećam se veoma posebno kao udata mlada žena. 

# Saborna crkva 

Prelepa Saborna crkva koju često posećujem za mene je uvek mesto gde nalazim mir i spokojstvo. Tu je krunisana naša ljubav venčanjem koje je činodejstvovao patrijarh srpski, gospodin Irinej. Veličanstveni osećaj koji sam tada doživela dugo ću pamtiti. 

# Omaž

Naše venčanje bilo je omaž venčanju kralja Aleksandra i kraljice Marije Karađorđević 6. juna 1922. godine. Istraživali smo podatke o njihovom beskrajno interesantnom životu i venčanju koje je bilo spektakularan događaj širih razmera sa ovih prostora i ujedno i poslednje kraljevsko venčanje u prvoj liniji naslednika do našeg.

# Velika porodica 

Kao jedinica uvek sam maštala da imam brata ili sestru i presrećna sam što Filip ima dva brata i dve sestre. Princ Petar, Filipov brat blizanac, princ Aleksandar, Sol i Luna dele sa mnom veliku ljubav i podrška su nam u svakom trenutku.

# London i Pariz

London je za mene oduvek bio grad koji sa neiscrpnom inspiracijom za kreaciju. Tematika mojih kolaža uvek se vezivala za velike gradove i njihovu energiju, tako da sam materijale kojima sam stvarala svoje kolaže donosila upravo iz Londona. Moje odrastanje u Parizu naučilo me je načinu življenja i ostvarivanju svog sopstvenog životnog stila i svakodnevica mi je ispunjena u svakom pogledu na način koji odgovara mom senzibilitetu i zdravom životu. U lavirintu pariskih ulica prepoznala sam vrhunac stila što pojačava moju lucidnost i duhovnost i daje mi impulse.

# Roksanda Ilinčić

Roksanda Ilinčić diktira trendove na savremenoj svetskoj modnoj sceni i njen osobeni kreatorski izraz za mene je bio presudan prilikom izbora venčanice, a dizajn sam u potpunosti prepustila njenoj viziji. Haljina je isklesana poput skulpture, elegantna i moderna, sa elementima tradicije i savremenog koji perfektno objedinjuju prošlost i sadašnjost u pravom kontekstu kraljevskih venčanja. Kroz savršeni sklop prefinjenih materijala učinila je da venčanica odiše mojim senzibilitetom i karakterom. 

# Moj Beograd

Obožavam Beograd. Mnogi divni trenuci i uspomene vezuju me za odlazak i povratak u njega. Volim ljude, mirise i ukuse grada u kojem sam se rodila.

# Cile

Dopadaju mi se Ciletove slike koje me vraćaju u detinjstvo. Miris terpentina, boje na njegovim slikama, njegov ekspresionizam i stvaralačku energiju. Njegov atelje je uvek bio posebno mesto za mene, i danas me u svakom pogledu inspiriše kako da hrabro i kreativno koračam kroz život.

# Smaragd

Volim svoj verenički prsten. Na njemu je smaragd, kamen boginje Venere, smatra se čuvarem ljubavi i simbolom nade. Venera je sinonim za Danicu i ta simbolika je učinila moj verenički prsten još značajnijim za mene.

# Pozitivan impuls

Volim što je naše kraljevsko venčanje skrenulo pažnju na Srbiju, što smo poslali pozitivnu poruku sa naših prostora u svet. Svetski mediji su sa velikom pažnjom propratili taj veličanstveni događaj.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/