Slobodno možemo reći da je London osigurao svoju reputaciju modne sile na koju se mora računati, i to izuzetnim mnoštvom talentovanih mladih dizajnera, jedinstvenih engleskih lepotica i zvezdama društvenih medija (poput Care Delevingne) koji, čini se, stvaraju nove trendove samo jednostavnim ustajanjem iz kreveta i pojavljivanjem na ulici.

Ali "Brit girl" fenomen nije ništa novo. Ko može da zaboravi prvu mršavicu Twiggy, čije su telesna građa, dečački šarm i duge trepavice učinile androgenu lepotu popularnom i poželjnom mnogo pre nego je mlada Kate Moss uputila izazov raskošnom idealu lepote devedesetih?

Ili prizor Elizabeth Hurley, seks-bombe u Versace haljini sa zihernadlom koja ju je iz pratilje Hugh Granta pretvorila u senzaciju pop-kulture i to nakon jedne obične šetnje niz crveni tepih?

Ali nisu samo manekenke te koje podgrevaju našu anglofiliju.

Tu je i princeze Diana, čija je bezbrižna elegancija i dalje tema priče i 20 godina posle njene smrti.

Naposletku, svi smo mi gledali kako se Victoria Beckham transformiše iz pop-konfekcijskog modela u otmenu Marc Jacobs muzu i zatim u sveopštu ikonu stila.

U galeriji pogledajte omiljene britanske lepotice i IT devojke svih vremena.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Od Victorije Beckham do Twiggy...