Ameerah Al Taweel  je tridesettrogodišnja princeza iz Saudijske Arabije koja inspiriše mlade devojke u svojoj zemlji, ali i u ostatku sveta.

Njen elegantan damski stajling dostojan je svakako jedne princeze, kakava je i sama.

Za svečane prilike u Evropi Ameerah bira glamurozne haljine koje ističu njenu zaista zavidnu siluetu, a kada su u pitanju dnevni događaji onda se oredeljuje za damske kostime.

Uspešno kombinuje spoj tradicionalog i modernog, iako se generalno ne povinuje zakonima koji nameće stroge tradicionalne norme na Bliskom Istoku.

Tako je često možemo videti u modelima koji su zanimljiv spoj modernog i tradicionalnog.

foto: AP / Evan Agostini

Iako je Ameerah jedna od prvih žena u Saudijskoj Arabiji koja je odbila da prekrivenu kosu i nosi tradicionalne haljine koje prekrivaju celo telo i ne ističu liniju figure, kada prilika u određenoj državi to zahteva, ona će svakako ispoštovati formu, ali uvek ostaje dosledna sebi.

I nije samo njen stil ono što ističe ovu prelepu princezu u očima javnosti, ona je uspešna, samostalna i obrazovana mlada žena. 

Mada, ima vozača, uglavnom je ona ta koja vozi automobil, fakultet je završila u  Sjedinjenim Američkim Državama i poseduje diplomu i znanje stečeno iz poslovne administracije. Amerah smatra da bi svaka žena u njenoj zemlji morala da dobije pravo da sama odluči da li će se školovati i nositi tradicionalnu odeću.

Kao deo plemstva u okviru svog rada Ameerah Al Taweel do sada je posetila 70 zemalja u želji da im pomogne da ove države reše svoje najteže probleme. Između ostalog učestvovala je u pravljenju utočišta u Zapadnoj Africi, pružila pomoć žrtvama poplava u Pakistanu, otvorila Centar za islamske studije na Univerzitetu u Kambodži, a predvodi i misiju za pomoć Somaliji.