Kolege za poznatu glumicu kažu, da je sa jedne strane vrlo nalik junakinji serijala Bridget Jones Diary - vrlo topla, pristupačna i druželjubiva. Ne boluje od sindroma velike zvezde, u pazuma snimanja druži se podjednako sa kolegama sa filma, koliko i sa svim onim ljudima iz produkcije, režije i celokupnog seta, čavrljajući sa njima o svim bitnim i nebitnim životnim temama.

"Volim Bridget, ali ja nisam ona. Za razliku od nje, ja sam ipak konzervativnija. Međutim, mislim da u svima nama postoji jedna Bridget, to je glavni razlog zbog kog se ljudi nedvosmisleno vezuju za njen lik i vole ga. Ipak, jednu stvar nikada nisam razumela, zašto je njena težina toliko bitna?! Ona ima sasvim normalnu kilažu. Nijedan glumac ne bi prolazio kroz tu vrstu torture da su uloge obrnute. U nastavku filma koji ćete uskoro imati priliku da vidite u bioskopima, Bridget je konačno uspela da se izbori sa tim mrskim viškom kilograma koji je proganjaju praktično čitavog života, ali baš tada dolazi do potpuno ironične situacije: ostaje u drugom stanju i počinje da se goji. Mislim da je vrlo interesantno to što je ona deo generacije kojoj su borba za ženska prava, kao i feminiskinje širom sveta, omogućile veći broj životnih izbora ili bi barem tako trebalo biti, ali bez obzira na samostalonst koju poseduje, Bridget ne može pobeći od tog usađenog straha od samačkog života." , objašjava Renée.

Kao glumica, Renée je došla do željene visine, dobivši po nekoliko važnih filmskih priznanja, između ostalog i Oskara za ulogu ostvarenju Cold mountain.

Međutim, u poslednjih nekoliko godina projekti na kojima je bila angažovana nisu privukli pažnju publike.

Njen ljubavni život u to vreme postao je poprilično turbulentan, uključujući veridbu sa kolegom Jim Carreyem, neuspeli brak sa muzičarem Kenny Chesneyem, a potom i vezu sa glumcem Bradley Cooperom.

Glumica je tada odlučila da je vreme za pauzu.

Nastavak na sledećoj strani:

PageBreak

"Izabrala sam anonimnost, možda je to najbolja reč koja opisuje tu moju odluku. Želela sam da razmenjujem iskustva sa ljudima, da budem viđena i da me čuju, ali na jednom ljudskom nivou. Nije mi trebao tretman zvezde. Nisam želela da budem definisana na osnovu toga ko sam u Holivudu. Ne možete biti dobar pripovedač, u smislu da ne možete ljudima preneti neko životno iskustvo, ukoliko tog istog iskustva nemate. Ne možete se poistoveti sa ljudima.

Kada ju je 2011. godine novinarka Mariella Frostrup pozvala da pođe sa njom u zapadnu Afriku i priključi se tamošnjim organizacijama, koje pomažu ženama da napreduju u društvu, bez puno premišljanja, glumica je pristala poželevši da ode i odraste.

Renée potiče iz švajcarsko-norveške porodice, a iako su joj i otac i majka živeli u Engleskoj, upoznali su se na brodu koju je iz Danske plovio u Norvešku. Upravo na tom putovanju roditelji poznate glumice započeli su svoju, moglo bi se reći pravu filmsku ljubavnu priču, za koju je kako kaže, ona svesna da je neće ostvariti.

"Ona je krenula na večeru sa prijateljima, kada joj je moj otac prišao i upitao da li bi večerala sa njim. Tako je počela njihova priča. Imali su pravu brodsku romansu. U braku su 52 godine! Ne mogu ih dostići, ni da sam već deset godina udata, a nisam, priča Renée kroz smeh i nadovezuje se na svoju ljubavnu priču sa muzičarom Doylom Bramhallom.

Prvo smo bili prijatelji, poznajemo se već dugi niz godina. Takođe oboje smo iz Austina, tu smo odrasli, što nam na neki način daje osećaj zajedničke istorije i poverenja. U vezi sada već četiri godine, a od kada smo se upoznali, još kao vrlo mladi, nismo prekidali kontakt. Zbog čega imamo taj poseban odnos, koji imaš samo sa nekim koga dugo poznaješ. Znate ono kada se sa nekim osećate kao da ste kod kuće? E pa, to je to."

Priredila: Maja Bunčić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija