Grubo rečeno, dvadesete su godine kada reagujemo impulsivno i kada smo otvoreni za sve izazove bez prevelikog razmišljanja o tome šta će biti u budućnosti. Neki se probude u 25-oj i shvate da nije život samo luda zabava, a neki i u tridesetoj žive kao da sutra ne postoji...

Međutim, kakva je bila mladosta ljudi koji su danas veliko ime u modnoj industriji? Da li su i oni isto ludovali kao i većina nas ili su imali momenat kada su shvatili da moraju da pronađu svoju strast, ono što će im doneti novac, slavu - karijeru. 

Zato smo pokušali da saznamo šta su naši omiljeni, fascinanti umetnici koji rade u modnoj inustriji radili u svojim dvadesetim:

Naomi Campbell

Neko bi mogao reći da je manekenki Naomi Campbell suđeno da bude zvezda od samog početka. Dok je pohađala studije na Italia Conti Academy, kada je bila tinejdžerka, Naomi je dobila priliku da se pojavi u muzičkom spotu Boba Marleyja što joj je donelo članstvo u modnoj agenciji Synchro.

To je bilo još dok je Naomi bila maloletnica... Kada je napunila 18 godina, Naomi je postala prva crna žena koja je zablistala na naslovnici francuskog Vogua, i prvi crni model koji je takođe bio na naslovnoj strani magazina Time.

U dvadesetim? Campbell je već bila na putu da osvoji sam vrh modeling scene.

Diane Von Furstenberg

1966. godine kada je Diane imala 20 godina, poznata kreatorka je upisala University of Geneva, gde je upoznala princa Eduarda Egona von Fürstenberga, naslednika automobilskog bogatstva FIAT.

Njih dvoje su se odmah zaljubili i brzo odlučili da se venčaju. Tada kada je postala "Princess von Fürstenberg" ona je mogla da nastavi da radi na ostvarenju svojih snova, te je postala pripravnica italijanskog proizvođača tekstila Angelo Ferretti.

Kada je imala 23, Diane se preselila u Njujork i počela da radi na promociji svojih dizajnerskih komada. Radeći u trpezariji svog stana u Park Avenue, nije imala pojma da će uskoro doživeti veliki uspeh.

John Galliano

Na samom satru ludih dvadesetih John je upisao prestižnu školu Central Saint Martins. Dok je bio u školi, radio je kao dizajner za britansko Narodno pozorište i bio je zadužen da svaki glumac bude spreman za izlazak na scenu.

Nakon predstavljanja svoje kolekcije maturantima, kada je imao 24 godine, izjavio je da je bio inspirisan francuskom revolucijom. Tada je jedan modni butik iz Londona kupio svaki njegov komad!

Galiliano je uskoro osnovao sopstveni brend i postao poznat po dizajnu koji predstavlja spoj drame i nesavršenosti.

Ralph Lauren

Poreklom iz Bronksa, Lauren je u dvadesetim krenuo da pohađa Baruch koledž na Menhetnu, gde je naredne dve godine studirao biznis. Nakon kratkotrajnog boravka u vojsci, Ralph je odlučio da proda posao u kompaniji Brooks Brothers ne bi li se posevtio modi koja je bila njegova pasija.

U 28 godini, Lauren je počeo da dizajnira muške kravate, dajući im naziv Polo. Prodavao ih je velikim robnim kućama poput Bloomingdale's, koje su mu dale potrebno priznanje za proširivanje svog dizajna u punu mušku liniju. Njegovi američki komadi brzo su stekli slavi i smatraju se vanvremenskim dizajnom i dan danas. 

Cindy Crawford

Dok je model Cindy Crawford stekla slavu zahvaljujuči atletskoj građi i američkoj lepoti, niko ne zna da je slavna manekenka u srednjoj školi bila đak generacije.

Nakon srednje škole, Cindy je nastavila studije hemijskog inženjerstva na univerzitetu Chicago's Northwestern University, ali je njena akademska karijera bila kratkog daha jer je tokom prve godine fakulteta, napustila koledž kako bi gradila modeling karijeru.

U svojoj dvadesetoj godini Cindy je pobedila na takmičenju agencije Elite "Look of the Year" i već za nekoliko meseci dobila svoju prvu naslovnu stranu. 

Michael Kors

Nakon što je završio srednju školu, Michael Kors se preselio u Njujork i upisao Fashion Institute of Technology. Ipak, on je više bio oduševljen gradom nego fakultetom, tako da je nakon prva dva semestra odustao od studija.

U dvadesetoj, Kors je počeo da radi u francuskom butiku Lotar, u kome je dizajnirao i prodao svoju prvu kolekciju. Kolekcija je dobila pohvale u modnoj industriji i uskoro je Michael mogao da započene svoju modnu liniju u kojoj su u početku dominirala jednostavna, elegantno skrojena odela i šarmante haljine.

Kate Moss

Još jedan model koji je pristupio modnom svetu veoma rano, Kate Moss je otkrivena kada je imala samo 14 godina, na aerodromu. U svojim dvadesetimm, Moss se pojavila u Calvin Klein reklamnoj kampanji za njegov parfem "Obsession" i od tada, postala jedna od top 5 manekenki na svetu. Njena mršava figura i grunge izgled su obeležili modnu scenu 90-ih.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija