Iako se možda čini da je život supemodela posao iz snova, pored glamura svaka od manekenki mora da prođe i jedan vrlo mukotrpan i ne baš tako sjajan deo posla koji iziskuje sate i sate snimanja na otvorenom, kiši, debelom minisu, regulisanu i striktnu ishranu kao i intenzivno vežbanje..

To se odnosi i na veliku Cindy Crawford koja je svoju megauspešnu karijeru počela 1984. godine u Dekalbu, a do sada je osvanula na više od 400 naslovnica.

U svojoj biografiji Becoming Cindy koja bi trebalo da se pojavi u prodaji na 50. rođendan manekenke, Cindy je otkrila kako je za potrebe snimanja editorijala za britanski Vogue, pozirala u skučenom tušu u kom se onesvestila.

Na jednom drugom snimanju legendarna manekenka je pozirala u bikiniju kraj dobermana koji se nije činio nimalo simpatičnim i milim, dok joj je najgore iskustvo bilo snimanje sa pitonom kada je potpuno razgolićena bila obmotana pitonom koji ju je sve jače i jače stiskao.      

Međutim, Cindy ne žali ni za čim u svojoj spektakularnoj karijeri izjavljujući da ju je svako iskustvo činilo samo snažnijom i samouverenijom. Biografija slavne manekenke će takođe obilovati fotografijama supermodela, među kojima dominiraju one koje je radio Herb Riits, omiljeni Cindyin fotograf. 

Dok svi čekamo taj famozni februar u kom će biti objavljena knjiga supermodela, osvrćemo se na 8 manje poznatih fotografija koje dokazuju da je Cindy bila i ostala kraljica modelinga i naša omiljena manekenka. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Za sve oni koji ne mogu da dočekaju izlazak knjige Becoming Cindy, osvrćemo se na manje poznate fotografije legendarne manekenke koje dokazuju da je Cindy ultimate modeling zvezda.