Kada je poznati brend Agent Provocateur pre 2 godine debitovao sa linijom veša koju su u saradnji sa kreativnim timom brenda osmislile slavne sestre Penelope i Monica Cruz, svi su bili ubeđeni da će dotična linija imati neverovatan uspeh! I imala je!

To dokazuje činjenica da je Agent nastavio saradnju sa španskim glumicama pa je tako njihova linija L’Agent standardni deo kompletne ponude koja je dostupna u buticima brenda širom Njujorka, Los Anđelesa, Londona.

Cruzove su bile ne samo uključene u proces dizajniranja već i u kampanje pa smo tako do sada videli nekoliko zabavnih i upečatljivih video spotova u kojima su glavne seksi dame glumile upravo Penelope i Monica.

Ovih dana aktuelna je njihova peta kolekcija pa su kolege iz jednog američkog modnog magazina odlučili da malo porazgovaraju sa poznatim sestrama na temu seksepila, donjeg veša ali i uspeha. 

Šta vas je inspirisala tokom kreiranja poslednje kolekcije za jesen / zimu 2015?

Penelope: Najviše nas je inspirisala grupa rok ikona poput Debbie Harry, ali i beauty ikone nalik Marilyn Monroe. Baš smo skupili pregršt fotografije legendarne MM da bismo shvatili kako je ona ultimate pin-up seksi devojka koja je imala taj nedoljivi spoj krkhe lepote i seksi tela. S druge strane pod uticajem sedamdesetih oslonili smo se na stil koji je dominirao u filmu Almost Famous. Zaljubili smo se u izdanja Kate Hudson iz  tog filma. Ona je čarobna!" 

Ovo je peta kolekcija koju dizajnirate za Agent. Šta se promenilo u odnosu na sam početak saradnje iz 2013. godine?

Penelope: Uff, dosta toga! Nekako u početku smo bili prilično bojažljivi ali iz kolekcije u kolekciju smo sve više izgledali kao tim, srasli smo sa brendom. Tek sada možemo da kažemo da je ova kolekcija baš naša i samo naša. Do sada su nam dosta pomagali, usmeravali, obučavali, učili. Najviše smo naučili od Sare (Shotton, kreativne direktorke Agenta) ali i kompletnog njenog tima. Takođe u početku smo imali samo liniju donjeg veša. Sada ona obuhvata i modele kupaćih kostima kao i kombinezone i ostale kreacije koje su inače deo svih AP kolekcija." 

Ko je L'Agent devojka? Za koga kreirate?

Monica: Modeli su mladalački i krajnje pristupačni pa su samim tim dostupniji od ostatka AP ponude. Ako pitate mene, L'Agent devojka je jedna samouverena cura koja zna šta želi od života. Devojka koja preferira da nosi baggy majice tako da joj se vidi jedno rame, ispod koje se vidi bretela nekog seksi modela brushaltera.  

Tri reči koje opisuju L'Agent:

Monica: Zabavna, atraktivna i seksi.

Penelope:  Seksi, zabavna i mladalačka.

Kako izgleda saradnja između vas dve? Da li sve teče bez problema ili se ipak sukobljavate oko nekih stavova?

Penelope: Možda nam nećete poverovati ali Monica i ja smo vrlo slične i retko kad se ne slažemo ili imamo različita mišljenja. Mislim da je tome doprinela činjenica da smo vrlo bliske i to što se poznajemo do sitnih detalja tako da sarađujemo odlično, što je sreća! Često se desi da odvojeno se posvetimo traženju neke inspiracije i onda se vratimo sa istom idejom! 

Koliko donji veš može da učini ženu moćnom, samouverenijom?

Penelope: Prilikom dizajniranja uvek imamo na umu nas dve. To su modeli koje mi same želimo da nosimo. A osećaj seksepila nije potpun bez samopouzdanja. Morate da volite svoje telo i negujete ga. Donji veš je samo ukras. Vaše telo je prava moć.

Šta vas čini da se osećate seksi?

Monica: Kada se osećam prijatno sa svojim telom, kožom. I da, prelep veš takođe."

Na šta obraćate pažnju kada kupujete veš?

Monica: Uvek biram modele koji imponuju mojim oblinama i koji skrivaju moje mane.

Šta vam je bitnije: udobnost ili stil?

Penelope: Stil ili imate ili nemate. To je nešto samo vaše i daleko dublje od svega. Možete da pratite trendove i imate finansijsku podršku da sebi obezbedite sav luksuz ovog sveta ali stil ne možete da kupite. Ja lično uvek prioritet dajem komfornosti. Iako ne mogu da odolim i da nekoliko večeri umrem od bolova ne bi li iznela savršen par cipele."

Monica: Oboje. Nijednom ne dajem prednost. Svakako smatram da je udoban par cipela i prijatan komad odeće nešto što je daleko bitnije od izgleda nekog modela ali zašto moram da biram? Da, želim da se osećam lepo u nečemu, ali želim i da mi to dobro stoji."

Pored dizajniranja i mode, čime se trenutno bavite? Koji su vaši novi projekti?

Penelope: Na jesen me čeka premijera filma Ma Ma, u kom glumim glavnu žensku ulogu ali koji je daleko bitniji jer je prvi film koji sam producirala. U filmu koji je režirao moj omiljeni režiser Julio Medem glumim ženu koja boluje od raka kada saznaje da je trudna. Tu je takođe i drugi nastavak filma The Zoolander koji izlazi u februaru. Očekujte najkomičniji film koji ste ikad pogledali!