Kada je igrom sudbine mlada dizajnerka Vladislava Joldžić dobila priliku da svoj kreativni rad prikaže u okviru Belgrade Design Districta, tačnije u radnji koju su pre nekoliko godina otvorile sestre Stevančević i Iva Šumulikovski, stvari su za nju krenule u dugo željenom pravcu. Pred prvi susret sa njom bila sam presrećna što ću upoznati jednog tako mladog kreativca u čiji rad sam se instant zaljubila.

Iako je nedavno napustila fakultetsku zajednicu u kojoj vladaju slična estetika i određeni okviri, u promišljenosti detalja u koje, kako sama kaže, ulaže najviše kreativne energije lako se prepoznaje originalnost.

Svoj rad karakteriše kao potragu za čistotom, dok inspiraciju pronalazi u emotivnim stanjima i otkrivanju sebe. Posmatrajući njene kreacije, posebnu pažnju privukli su mi hladni tonovi i oštrina u dizajnu, što sa oduševljenjem saopštavam s obzirom na to da nikada nisam bila naklonjena onom tipičnom girly stilu. Smejući se, Vladislava mi potvrdno klima glavom. „Volim sve boje i varijante, ali hladni tonovi oduvek su mi bili bliži.

Takođe, u poslednje vreme najviše me inspirišu moderni materijali poput PVC-a i neoprena, kao i nezaobilazne kože. Pored pedantnosti na kojoj insistiram, upravo to je ono po čemu bih želela da ljudi u budućnosti prepoznaju moj rad.“ 

Svesna surovosti u oblasti visoke mode, san iz mlađih dana da uplovi u taj svet ostavila je po strani i punom parom teži ka pokretanju sopstvenog brenda koji bi volela da plasira na strano tržište. „Najlepše je kada je neko u mogućnosti da pokrene svoj biznis i forsira sopstvenu estetiku, a ne da se prilagođava nečemu što već postoji. To je moj cilj”, kaže Vladislava za kraj. Mi smo već na njenoj strani, pridružite nam se!

Tekst: Katarina Pavlović