Kao i ostatak sveta i mi smo kompletno fascinirani prekrasnom i očaravajućom Amal Clooney. Zanosna crnka nije samo supruga jednog od najpoznatijih američkih glumaca već je nalik nekom super heroju advokat i strastveni borac za ljudska prava koja btw ima besprekoran stil. Suviše dobro da bi bilo i stvarno? Ali to su činjenice koje su upravo joj i donele reputaciju jedne od najzanimljivijih žena na svetu.

Pritom na kraju dana je kod kuće čeka muž kao najbolji mogući trofej boy ( samo se malo šalimo sa tobom, dragi George). Drugim rečima, Amal je ultimate #Girlboss. A to sledećih 6 stavki dokazuje:

# Ima neverovatno impresivnu biografiju

Ukoliko vam je kojim slučajem promakao sjajan uvod Tina Fey i Amy Poehler na ovogodišnjim Golden globes nagradama u kojem su se cure malo našalile sa Clooneyjem navodeći Amalina dostignuća, evo malog podsetnika: Od kada je diplomirala pravo na Univerzitetu u Njujorku, na kom je tokom studiranja radila kao pripravnik pri Višem sudu i to za poznatog sudiju, Soniju Sotomayor, Amal se proslavila kao advokat za ljudska prava, pobedivši u nekim od najvećih sudskih procesa. Među njenim klijentima je bio Enron, kao i osnivač WikiLeaksa, Julian Assange, a čak smo i mi ispratili njen put u Grčku gde je došla kao nezavisni savetnik grčke Vlade koja potražuje svoja umetnička blaga iz Londona. I da, ona sjajno vlada arapskim jezikom, engleskim i francuskim.      

# Rad sa manjinama i borba oko etičkih pitanja je još impresivnija

Amal nije imala nikakav problem da svoju couture haljinu zameni odmah nakon venčanja klasičnim odelom u kom je posetila pomenutu Grčku krajem septembra. Sveže venčana za Clooneyja, Amal je skoro odmah nakon spektakularnog venčanja u romantičnoj Veneciji odletela za Grčku u kojoj se susrela sa najvećim zvaničnicama grčke Vlade oko povratka antičkih dela koja su u posedu Britanskog muzeja u Londonu. 

(15 najboljih kombinacija Amal Alamuddin) 

# Savršeno joj ide improvizacija

Navodno i to po rečima supruga, Amal je imala vremena da između sudskih procesa nauči i da šije pa je tako obojila par svojih rukavica (sada već famoznih rukavica sa Golden Globesa) u belu boju ne bi li nadogradila po želji svoju crnu Dior Haute Couture toaletu u kojoj je ukrala kompletan showna prestižnim filmskim nagradama.

# Pokrenula je projekat #AskHerMore

Amalino prvo veliko pojavljivanje na crvenom tepihu je proteklo sa nekoliko zanimljivih detalja. Ryan Seacrest joj je poklonio majicu “Game Over” dok je Guiliana Rančić kružila oko para sa nekoliko šotova tekile (koje je par pristojno odbio) javljajući se s lica mesta za kanal E! Nakon ovog susreta Amal je pokrenula kampanju #AskHerMore u kojoj se od dama prilikom intervjuisanja traži da kažu više od otkrivanja koji dizajner je zaslužan za njihov glam look.

(Kreirana samo za nju: Amal Alamuddin dobila torbu sa njenim imenom)

# Ume da se obuče moćno i upečatljivo čak i kada putuje

Poštujemo još više one dame koje umeju da se obuku sjajno i da izgledaju super stilizovane u svakom trenutku, a Amal to radi kao najveći profesionalac.