Marilyn Monroe je bila jedna od najslikanijih žena u američkoj istoriji, pa nam je teško poverovati da postoje njene moćne fotografije koje još uvek nismo videli.

Međutim, nakon dve godine traganja jedan tim na čelu sa Pierrom Vudragom je uspeo da prikupi do sada neviđene fotografije kultne plavuše koje će stanovnici Njujorka i njegovi posetitelji moći da vide na predviđenoj izložbi.

Većina „izgubljenih“ fotografija je snimljena u pauzi od snimanja filmova iz sredine pedesetih godina prošlog veka, u kojima je Marilyn glumila glavnu ulogu i to baš u onom periodu kada je Monroe zacementrirala reputaciju najseksepilnije žene na svetu i jednog od najvećih seks simbola koje je svet video.

Među filmovima su mahom oni koji su snimljeni u divljem, wild west prostranstvu: Niagara i River of No return.

Većinu fotografija je uslikao Lani Carlson koji se tada predstavio kao fotograf lista Chicago Tribune, dobivši ekskluzivnu priliku da snimi Monroe, iako je u realnosti bio običan montažer zvuka za Capitol Records koji je otkrio da poseduje skriveni talenat.  

Za njegovim fotografijama, u potragu je krenuo Pierre Vudrag, osnivač firme Limited Runs, koji je odlučio da pronađe do sada neviđene glumičine fotografije nakon što je 2012. godine otkrio seriju fotografija Allana Snydera sa seta Nijagare.  

“Marilyn nije očekivala da će ove slike bilo kada da budu objavljene u javnosti pa je bila prilično relaksirana, opuštena i prirodna. Jedna casual Marilyn i daleko više ona koju nismo imali prilike da viđamo često.“  

Izložba pod nazivom „Marilyn: The Lost Photos“ će biti postavljena od 23. jula u Sumo Gallery na Menhetnu.

Iako je od smrti kultne Marilyn prošlo više od pet decenija, interesovanje za nju još ne jenjava...