Prema Forbesovoj listi, pop diva nalazi se na prvom mestu, što medijskog mogula poput Opreh Winfrey spušta na čak četvrto mesto, posle dugogodišnjeg vladanja samim vrhom. Razlog je to što je, kako stvari trenutno stoje, Queen Bey znatno uticajnija i moćnija ličnost.

Iako biti četvrti na ovakvoj listi nije nešto na šta se treba žaliti, Forbes podseća da se „Beyonce ne bavi samo muzikom, ona je stvorila svoju malu imperiju. U saradnji je sa kompanijama poput H&M, Pepsi, ima svoju liniju parfema, radila je sa imenima kao što su Heat, Rise i Pulse, i ne zaboravimo House of Dereon gde se nalazi odeća, obuća i aksesoari  sa njenim imenom, Beyoncé je zaradila 115 miliona dolara u roku od godinu dana.''

Naravno, ona nije usamljena u svetskom vrhu, jer je Jay Z (ili možda tačnije gospodin Beyonce Knowles), vrlo blizu, tj. na šestom mestu ove Forbesove liste.

Druge dve osobe koje mogu da se pohvale da su pobedile Opruh su LeBron James na drugom mestu i  Dr. Dre na trećem mestu. Ellen Degeneres je zaslužila svoje peto mesto, jer ipak je ona autorka najboljeg sefiea na svetu!

Justin Beiber je najmlađi na listi (#33), tu je, naravno, Miley Cyrus (#17), Kate Upton (#94), i Jennifer Lawrence (#12).