Španija ima novu kraljicu: Letizia blistala u ivory kostimu na krunisanju kralja Felipea VI

Foto: Profimedia

20. 06. 2014.

Za kraljičin elegantan stajling pobrinuo se Letizijin omiljeni madridski dizajner, Felipe Varela.

Španski kralj Felipe de Borbon krunisan je juče, ali daleko veću pažnju svih prisutnih je privlačila njegova supruga, Letizia Ortiz, postajući prva kraljica bez „plave krvi“ u istoriji Španije.  

41-godišnja Letizia, bivša tv novinarka koja se za Felipea udala pre 10 godina, je za krunisanje odlučila da ne izabere balsku haljinu i svetlucavu tijaru, očekivan i formalno određen look za jedan ovakav kraljevski događaj.

Umesto toga, Letizia – koju svi mediji vide kao jedinu damu koja može da parira savršenom stilu Kate Middleton, se pojavila u elegantnoj, svilenoj haljini boje slonovače koju je uparila sa sofisticiranim kaputom u identičnoj boji. Krajne uglađena eleganacija nežne Letizije je bila savršen kontrast Felipevom formalnom crnom odelu, prekrivenom ordenjem i simbolima španske kraljevske kuće.

Nama su se posebno svideli detalji: oble ivice kaputa, nude aksesoari u vidu salonki i pismo torbe, jednostavna šminka, ali i delikatan „vez“ od šljokica na kaputu oko linije vrata koji je bio u bojama španske nacionalne zastave.

Naravno, najlepši mogući „detalj“ Letizijinom besprekornom izdanju pružile su njene ćerkice, princeze Sofia i Leonor koje su celo krunisanje provele uz mamu.

Nema dilema da je pred nama kraljica o čijem stilu ćemo i te kako pisati. 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin