Glavna urednica američkog Voguea i umetnička direktorka kompanije Condé Nast na vrhu je liste modnih imena u okviru Forbesove liste 100 najmoćnijih žena na svetu. Ovaj put pripalo joj je 39. mesto, što je za dva više u odnosu na prošlu godinu, a tome je doprinelo njeno angažovanje oko prikupljanja fondova za Anna Wintour Costume Centre, kao i za kapanju Baracka Obame posle koje je ponovo izabran za predsednika.

Dizajnerski trio se našao na ovoj listi takođe, a čine ga - Diane von Furstenberg (68), Miuccia Prada (75) and Tory Burch (79). Prada i Burch zavredile su svoje pozicije zahvaljujući multimilijarderskim modnim imperijama.

Gisele Bündchen je jedini model na listi, a tu je zahvaljujući svojoj neverovatnoj sposobnosti da zaradi novac. Forbes procenjuje da je njeno bogatstvo prošle godine iznosilo 42 miliona dolara, iako ona sama poriče da je cifra toliko visoka.

Na 93. mestu se nalazi Sara Blakely, kreatorka čuvenog Spanx steznika za oblikovanje tela, koja je ušla u istoriju kada je svoju ušteđevinu od 5.000 dolara pretvorila brend vredan više milijardi, a ona postala najmlađi milijarder svojom zaslugom.