Ovaj put njen dugogodišnji saradnik i fotograf Nick Knight.

Supermodel je svojim intervjuom je dala doprinos nizu kratkih filmova u produkciji SHOWstudia, kojima će biti prikazana modna fotografija iz ugla modela koji su i njeni glavni akteri.

Poznati fotograf i autor intervjua Nick Knight (56), odabrao je nekoliko fotki sa početka Kateine karijere i zamolio je da ih prokomentariše, prisećajući se konteksta u kome su nastale.

Prva fotografija je naslovnica časopisa The Face iz 1990. godine, na kojoj Moss ima samo 15 godina i koja ju je lansirala među najpopularnije modele svih vremena.

Iako se na naslovnoj strani srdačno smeje, a unutar časopisa samouvereno koketira sa kamerom, Kate priznaje da se u to vreme osećala prilično nesigurno.

„Sve mi je to bilo tako smešno, ali sam se istovremeno stidela svog tela“, rekla je ona.

Kate je govorila o skromnim počecima u modnoj industriji koja tada nije imala novca kao danas, te je umesto glamuroznih keteringa, na snimanjima mogao da se dobije uglavnom fish and chips. U razgovoru se dotakla i teme mršavosti.

„Bila sam mlada i mršava, kao što je moja ćerka sada mršava. Radila sam u modnoj industriji i u to vreme nije jednostavno nije bilo toliko hrane na snimanjima, pa nije bilo potrebe za dijetama – priseća se slavna Britanka.

A na pitanje o tajni svog uspeha i činjenici da i danas prodaje sve naslovnice u kojima se pojavi, Kate je odgovorila vrlo skromno:

„I meni je sve to neobično i ne razumem zašto je tako“.

SHOWstudio: Subjective - Kate Moss interviewed by Nick Knight about Corinne Day from SHOWstudio on Vimeo.