Dela britanskog dizajnera biće izložena i oživljena u V&A muzeju u Londonu od 14. marta do 19. jula 2015.

Izložba u njegovu čast nosiće naziv 'Alexander McQueen: Savage Beauty', a direktor ovog Londonskog muzeja, Martin Roth, ne krije oduševljenje povodom velikog događaja koji nas očekuje uskoro.

"Oduševljen sam da najavim da će V&A doneti ovu divnu izložbu u London i proslaviti izuzetan talenat jednog od najinovativnijih dizajnera”, objasnio je Martin.

Izložba u čast slavnog McQueena prvobitno je prikazana u njujorškom Metropoliten muzeju umetnosti 2011. godine. Tada su posetioci imali prilike da pogledaju ključne prekretnice u karijeri, od kolekcije kojom je diplomirao do novijih komada.

"Savage Beauty je priča o najmaštovitijem i najtalentovanijem dizajneru našeg vremena. Neverovatno ponosni kao kuća koje će biti u stanju stanju da pokaže njegov rad u Londonu kao proslavu njegovog nasleđa i inspiraciju za buduće generacije”, objasnio je Jonathan Akeroyd izvršni direktor modne kuće Alexander McQueen.

Poznati kreator je tragično preminuo 11. februara 2010. godine, nakon što ga je kućna pomoćnica pronašala kako visi u svom Londonskom domu.