Michael Patrick King se očito slaže sa SJP da ima prostora još jednu priču o Carrie, Samanthi, Charlotte i Mirandi.

„Veliki je blagoslov ili sreća, to što sam imao priliku da radim na seriji koja se toliko ulila u živote miliona ljudi, a likovi su tako dobro koncipirani da vi i danas možete da se zapitate gde li su i šta rade“, rekao je King za Entertainment Weekly.

Komentarišući izjavu koju je nedavno dala Sarah Jessica Parker, King je rekao:

„Sarah Jessica i ja dobro znamo šta znači to poslednje poglavlje. Ne kažem da ono mora ili treba da bude ispričano, ali mislim da nam je preostala još jedna priča. Da li će ikada doći do realizacije, to je već drugo pitanje. Ali postoje te četiri devojke i ja i dalje mislim o njima. Ima još toga što može da se kaže i još likova koji mogu da se osmisle – rekao je King.

Prikazivanje serije Seks i grad zvanično je završeno u februaru 2004. godine, a prvi film je stigao u bioskope tek četiri godine kasnije. Seks i grad 2 prikazan je 2010. godine.

Michael Patrick King je prokomentarisao da uprkos prethodnoj negativnoj kritici na film, i dalje postoji veliki broj fanova serije, a naročito od kad je započeto prikazivanje Kerinih dnevnika, koji  prethode dešavanjima iz serije.

„To je vrlo zanimljiv balans cajtgajsta, puštanja stvari da odu, a onda i vraćanje na isto, uz pitanje da li ste završili posao ili niste. Zapravo, mnogo slušam šta ljudi govore“, nastavlja on.

„Ono što znam jeste da postoji interesovanje, ali uz njega uvek ide i nezainteresovanost. Zaista su u suštini svega priče, a poenta je tome da li vam je ostalo još nešto da kažete, što će biti uzbudljivo ili vredno za publiku. Nije pitanje da li ćete se nekako provući sa tim i zaraditi novac. Važno je da li postoji opravdani razlog da se publika sretne sa svojim omiljenim likovima ponovo? A mislim da je jedno poglavlje ostalo“, zaključio je.