Dasha Zhukova fotografisana je u svojoj kancelariji, kako sedi na stolici sporne konotacije, a ova slika prati intervju sa suprugom ruskog oligarha Roman Abramovich, objavljen na sajtu Buro 24/7.

U pitanju je komad nameštaja dizajniran po uzoru na rad britanskog umetnika Allen Jonesa, tačnije na konkretnu skulpturu pod nazivom Chair, iz 1964. godine.

Chair je deo serije, koja uključuje stočić i čiviluk za jakne, a koja je danas izložena u Tate-u. Stolica na kojoj sedi Zhurkova, vrlo liči na poznatu skulpturu, s tim što je u pitanju žena crne puti. Lutka na kojoj Dasha sedi izgleda neverovatno stvarno, i na sebi nosi samo čizme i šorts, dok pokušava da izvije vrat kako bi videla osobu koja sedi na njoj.

Pošto je fotografiju na Instagram postavila urednica magazina, Miroslava Duma, društvene mreže su bukvalno eksplodirale od negativnih komentara. Među oštrim kritičarima bila je i Claire Sulmers, koja je na svom sajtu Fashion Bomb Daily napisala:

„Dok Dasha zuri u kameri u sobi ispunjenoj svetlošću, deluje kao potpuna suprotnost u odnosu na kompromitovanu crnu ženu na podu. Poruka: Preovlađujuća, prihvatljiva bela dominacija i superiornost, artikulisana kroz naizgled spokojan, ali izuzetno degradirajući pristup.“

Organizacija za ženska prava u Rusiji, takođe je uputila javnu kritiku Dashi i magazinu, navodeći da su ovom fotografijom ponizili celokupni ženski rod.