Courteney Cox i Jennifer Aniston već godinama, pogotovo Jenn važe za žene koje imaju odličnu figuru. Ako je suditi po rečima Coxove, slim i fit figuru duguju spravi koja se često koristi za kućno vežbanje: kros trenežer.

Courteney je upravo njena dobra prijateljica i koleginica iz ultrapopularne serije Friends, nagovorila da proba da vežba u teretani na krosu nakon što je odustala do pilatesa.

49-godišnja glumica je za britanski Marie Claire magazin izjavila da je na pilates išla tri puta nedeljno, dok se nije spoktaknula i povredila zglob.

“Nakon toga sam morala da idem na dve operacije i nisam mogla da vežbam puna tri meseca. Jen me je tada savetovala da počnem da koristim kros trenežer, i od tada redovno na njemu vežbam.“

Kros je inače jedna od najboljih sprava za kućno vežbanje, koja ne pomaže puno kod mišićne mase, ali je zato odlična za sagorevanje masti, uz samo malo muke možete da sagorite više od 600 kalorija, a posebno se preporučuje osobama koje se oporavljaju od neke povrede.

Coxova je priznala da joj u održavanju fit forme dosta pomažu vitaminski suplementi, vitamin B komplex i dosta vitamina D. Vežbanje i zdrava ishrana ipak nisu naveli glumicu da se odrekne svojih slatkih zadovoljstava: vodke i crnog vina, ali kako ona kaže: to je jedini guilty pleasure koje sebi dozvoljava.

Bivša zvezda serije Friends se u intervju dotakla i nege lica...

"Najbolji savet koji mogu da dam vama, ali i koji ću da prenesem na svoju kćerku Coco je da uvek, ali uvek koristi kremu sa zaštitnim faktorom protiv UV zraka, kremu koja prodire dovoljno duboko i regeneriše kožu maksimalno. Coco već sada se dosta interesuje za kozmetičke preparate i obožava da ide sa mnom u spa i lakira nokte.“