Bilo da je u Chanel damskom tvid kostimu ili Prada kaputu, Anin besprekoran stil godinama je uspevao da "kamflira" činjenicu da već 20 godina jedna od najuticajnijih žena u svetu mode, nosi jedan model cipela.

Iako može da ima 200 i više pari cipela, Anna se ne odvaja od bež sandala sa otvorenim prstima koje je specijalno za nju po meri napravio čuveni dizajner cipela, Manolo Blahnik.

Ove bež csandale ne spadaju u njegove najskuplje cipele, pošto se cena kreće oko 800 dolara, ali su svakako postale najomiljeniji Annin model. Tako je javna tajna da Manolo Blahnik svake sezone urednici Vogue magazina šalje paket sa nekoliko identičnih pari cipela.

Zašto ih slavna urednica zapravo toliko voli? Izrađene su posebno za modnu ikonu u dve nijanse boje kože i savršeno pristaju njenom tenu. Blahnik je napravio model po kojem izrađuje cipele za slavnu urednicu, što znači da će joj svaki par savršeno pristajati, ali i da će joj biti neverovatno udobne.

Takođe, ove sandale savršeno pristaju uz svaku odevnu kombinaciju, shodno Anninom mišljenju da je boja kože najneutralnija boja koja se savršeno kombinuje sa ostalim bojama.

Još jedan razlog zbog kojeg modna ikona nosi ove poluotvorene sandale jeste u činjenici da zatvorena cipela skraćuje nogu, a prema rečima Manola Blahnika, Anna Wintour ima savršene noge.

Pogledajte u galeriji Annine kreacije koje je iskombinovala sa omiljenim Manolo sandalama:

Slavna Anna Wintour, glavna urednica američkog Vogue magazina, već godinama, tačnije od 1994.godine nosi isti model bež sandale dizajnera Manolo Blahnika.