Legendarna sedamdesetšestogodišnja zvezda ne planira više da se pojavljuje u filmovima, a odlučio je da se penzioniše nakon više od 50 godina uspešne karijere.

"Razlog njegovog odlaska u penziju vrlo je jednostavan - gubi pamćenje. Ima 76 godina i probleme s pamćenjem tako da više ne može dobro da pamti rečenice koje bi trebalo da izgovori", rekao je izvor blizak slavnom Nicholsonu.

Trostruki oskarovac na velikom platnu nije se pojavio od 2010. godine kada je s Reese Witherspoon glumio u filmu How Do You Know.

Nicholson je karijeru počeo 50-ih godina prošlog stoleća, a prvo je radio za MGM studio animiranih filmova. Prvu glavnu ulogu imao je 1958. godine u filmu The Cry Baby Killer.

Osvojio je dva Oskara za najboljeg glumca u filmovima One Flew Over the Cuckoo’s Nest i As Good as It Gets, kao i za najbolju sporednu ulogu u filmu Terms of Endearment. Ukupno je za Oskara bio nominovan 12 puta, osam puta za najboljeg glumca i četiri puta za najbolju mušku sporednu ulogu zbog čega nosi titulu glumca s najviše nominacija u istoriji ove dodele.