Lepa, skromna i vredna, a pre svega predana svom humanitarnom radu, dvadesetsedmogodišnja Jelena Ristić, oduvek je važila za devojku od stila, te joj je s toga urednica Voguea, Anna Wintur, posvetila čak tri stranice u najnovijem izdanju američkog prestižnog modnog časopisa za koji je pozirala u topu sa potpisom Victorije Beckham i jakni i suknji Filipa Lima.

Iako je poznata po svom modnom stilu, skromna devojka Novaka Ðokovica otkriva da joj moda nije na prvom mestu, vec istice da joj je drago što ima mogucnost da utice na javnost i širi ideju humanosti. Jelena, koja je i direktorka Fondacije Novak Ðokovic, jedna je od glavnih aktera koji organizuju humanitarne akcije i prukupljaju velike sume novca za pomoć siromašnima.

"Skoro da nemam vremena za šoping. Poznate ličnosti uvek pričaju o skupim automobilima, odeći i nakitu, ali to je ništa u poredenju sa šansom da ujedinite ljude i pomognete siromašnoj deci u Srbiji. Novak i ja spadamo u nekolicinu ljudi iz naše generacije u Srbiji koja je uspela. Ova prilika nam je data da bismo pomagali i uzvratili", rekla je Jelena.

Podsetimo se, Jelena je samo dan nakon Novakovog poraza u finalu Vimbldona organizovala humanitarnu akciju, kojom je pomogla da se prikupi oko dva miliona dolara za ugroženu srpsku decu.