Manekenka je na Twitteru objavila novinski isečak na kojem sa 16 godina pozira pored bazena u bikiniju. Fotografija Cindy Crawford snimljena je 1982. godine tokom njenog odrastanja u DeKalbu u Illinoisu.

“Moja prva ‘naslovnica’ dok sam išla u srednju školu u DeKalbu, snimljena u dvorištu mog srednjoškolskog dečka. Verujte mi da nisam imala pojma u kom će me smeru ta fotografija odvesti” - napisala je nostalgično majka dvoje dece prisećajući se mladosti.

Pre nego što je postala jedno od najpoznatijih lica u svetu manekenstva, Cindy je završila srednju školu 1984. godine i dobila stipendiju za studije hemije na Univerzitetu Northwestern. Ipak, ubrzo je prekinula studije i odlučila da se posveti manekenstvu.

"Moj prvi posao bio je u Čikagu a ja sam iz malog mesta DeKalb u Ilionoisu, koji se nalazi 60 kilometara zapadno od Čikaga. Moj prvi posao u agenciji bila je reklamna kampanja za grudnjake jedne robne kuće u Čikaguu. Mislim da sam tada imala 16 ili 17 godina. Dobila sam 150 dolara za tu fotografiju", otkrila je Cindy prošle godine.

Manekenka se putem društvene mreže Twitter prisetila početka svoje karijere objavivši fotografiju iz 1982. godine na kojoj sa 16 godina pozira u bikiniju na jednoj novinskoj naslovnici.