Eco-friendly garderoba Colina Firtha

Foto: Bang media

04. 11. 2012.

Colin Firth, ohrabren od strane svoje supruge, na crveni tepih dolazi isključivo u ekološkim odelima.

Supruga ovog oskarovca, Livia, ima svoju modnu liniju "Livia Firth Design", pa je Colin, inspirsan njome, počeo da nosi odela od recikliranih materijala .

Kada je upitana da li Colin nosi reciklirana odela, Livia je rekla: "Da, a nosi ih i Michael Fassbender" i dodala da je njena kolekcija inspirisala i ostale kreatore da unesu malo više etike u svoju profesiju budući da je to od izuzetnog opšteg interesa.

„Brza moda“ je problem, ali moramo se potruditi da utičemo na kompanije da isprave stvari. Šta je rešenje? Ne znam. Nadam se da će moj potez imati učinka. Koliko vidim, neki prave korake ka poboljšanju i ja im se divim. Kao potrošači, kupujemo previše i možda bi trebalo da pripazimo sa kupovinom stvari koje nam zapravo nisu potrebne", rekla je Livia za britanski „Hello!“ magazin.

Livia je 2009. Godine bila odgovorna za Green Carpet izazov, tokom kog se zarekla da će nositi isključivo ekološki naklonjenu, recikliranu odeću na svaki događaj i crveni tepih kome bude prisustvovala. Nakon ovog izazova, lansirana je njena linija Livia Firth Design, koja je privukla neka od najvećih imena u Holivudu.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...