Tyra Banks: Manekenke su danas premršave

Foto: Bang media

22. 05. 2012.

Američka manekenka izjavila je da su je u modnom svetu smatrali debelom i onda kada je nosila dva broja manju konfekcijsku veličinu.

Tyra Banks je nedavno iskritikovala modnu industriju zbog toga što angažuju premršave manekenke. Ona je na početku svoje karijere nosila konfekcijsku veličinu dva broja manju nego sada. Čak i tada trpela je kritike na račun svoje figure. “Mnogi dizajneri su mi govorili da sam previše debela, moja mama je dobijala poruke od njih da više ne žele da me angažuju” rekla je manekenka.

Tridesetosmogodišnja Tyra se priseća koliko je bila šokirana kada je počela da viđa premršave manekenke na revijama, i zahvalila se medijima koji u poslednje vreme sve više ističu ovaj problem. “Ovo je zaista veoma važno, jer je u modnoj industriji postalo nepisano pravilo da manekenke treba da budu što mršavije, dokle god su u stanju da šetaju pistom i ne onesveste se” dodaje ona.

Tyra je takođe istakla i da fotografije mršavih devojaka u časopisima stvaraju veliki pritisak kod devojčica, jer  se u njima nalaze skrivene poruke da devojka nije dovoljno lepa ukoliko ne nosi najmanju konfekcijsku veličinu.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...