House of Galliano: Spasimo prašume

foto: promo

15. 11. 2011.

Nekolicina modnih etiketa, među kojima je i ona koja više nije u vlasništvu kontroverznog kreatora po kom je dobila ime, priključilo se humanitarnoj akciji pokrenutoj u organizaciji Trudie Styler i Stinga za očuvanje netaknutih divljih šuma širom planete

Dizajnerski brendovi John Galliano i Valentino, modne kuće Mulberry, Piers Atkinson and James Long i javne ličnosti kao što su Hugh Laurie i Judi Dench prihvatili su poziv da doniraju odevne komade ili lične predmete na humanitarnoj aukciji pod nazivom The 12 Days of Christmas. Cilj ove akcije je da se skupi novac uz pomoć kojeg bi se sprečilo masovno krčenje prašuma, odnosno nesavesno daljnje uništavanje izvora kiseonika od čega zavisi opstanak sveg živog sveta na planeti.

- Ova fondacija je na globalnom nivou priznata po svom inovativnom pristupu da se zaštite prašume, ali i prava svih onih koji žive u šumskim zajednicama i šuma kao takva predstavlja njihov dom. Mi u House of Galliano oduševljeni smo i inspirisani njihovim postignućem u dalekim prašumama, želji da se pobrinu za neka od najlepših mesta na planeti i ljude kojima su ona dom. Ponosni smo što ćemo učestvovati u ovoj dvanaestodnevnoj božićnoj aukciji i veoma smo srećni što odabrani komadi iz naših kolekcija mogu završiti u rukama onih koji shvataju da čak i tako jedan jednostavan potez, kao što je odlazak na Internet i učestvovanje na licitaciji za haljinu sa crvenog tepiha ili par cipela može doprineti očuvanju životne sredine – kaže se u saopštenju koje je medijima prosledila etiketa John Galliano.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin