Carine Roitfeld želi Marca Jacobsa za Dior

foto: Bang media

17. 10. 2011.

Dizajner Marc Jacobs, koji trenutno radi za Louis Vuitton, mogao bi da se nađe na čelnom mestu kuće Dior gde je do skoro bio ozloglašeni John Galliano

Nekadašnja glavna i odgovorna urednica francuskog izdanja magazina Vogue Carine Roitfeld zalaže se za to da u najskorijoj budućnosti Marc Jacobs bude taj koji će zauzeti mesto glavnog dizajnera modne kuće Dior.

- Pošto već dvanaest godina radi za LVMH, Marc je već stekao naviku da radi za velike brendove. On shvata samu kompaniju, kako ona funkcioniše i znao bi kako da radi sa ljudima. On je već imao prilike da sarađuje sa Diorom. Premda, on još uvek nije imao priliku da radi sa visokom modom, ali veoma me uzbuđuje ideja da baš on kreira ovakve komade za Dior. On je jedna veoma pametna osoba i ako Marc bude dobio ovaj posao, ja neću propuštati niti jednu reviju – izjavila je Carine.

Ona takođe smatra da će ko god bude preuzeo Dior morati da se suoči sa izvesnom dozom gorčine, pošto se toliko dugo odlučuje o izboru prave osobe koja će se naći na čelu ove prestižne kuće.

- Veoma je teška situacija, posebno zbog toga što se u javnosti spekulisalo o toliko mnogo imena. Kome god da bude ponuđeno ovo mesto, ta osoba će zasigurno pomisliti da možda ona i nije predstavljala prvi izbor za firmu – smatra Roitfeldova.

Iako ima svu Roitfeldinu podršku, sam Marc Jacobs nije se izjašnjavao po ovom pitanju, ali je nedavno izjavio da on nema nameru da napušta Louis Vuitton.

- Nigde drugde ne bih mogao ovako da stvaram. Nije samo Pariz u pitanju. U Vuittonu mi je pruženo toliko mnogo mogućnosti, a to je nešto na šta sam posebno ponosan i na čemu sam zahvalan celokupnom timu. Svi smo radili veoma naporno i prošli kroz toliko toga dok nismo stigli tu gde jesmo, a sada vidimo i rezultate – rekao je Jacobs.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin