Vojvoda i Vojvotkinja od Saseksa pokušali su da zaštite kraljicu, prebacujući krivicu na ''firmu'' (The Firm), kako nazivaju kraljevsku porodicu. Istakli su da je Elizabeth II prema njima uvek bila topla, uviđajna i razumna. Ipak, s obzirom na to da je ona ipak vrh te ''firme'', ozbiljne optužbe o diskriminaciji, maltretiranju i ugrožavanju mentalnog zdravlja, svakako su pogodile i nju.

Bakingemska palata se vrlo brzo oglasila, ali kratkom izjavom, jer Elizabeth II želi dobro da razmisli na koji način će rešiti ovaj problem.

''Cela porodica je tužna nakon saznanja koliko je proteklih nekoliko godina bilo izazovno Harryju i Meghan. Problemi koji su se pojavili, najviše oni rasistički, zabrinjavajući su. Iako neka sećanja mogu da variraju, smatraju se vrlo ozbiljnima i porodica će ih rešavati nasamo. Harry, Meghan i Archie će uvek biti voljeni članovi porodice'', stoji u poruci.

Ovo su reakcije poznatih na intervju Meghan i Harryja sa Oprah Winfrey!

Novinari su pokušali da dobiju i posebnu izjavu od princa Charlesa, nakon što je Harry priznao da neko vreme nije u kontaktu sa njim, kao i da su i brat i otac ''zarobljeni'' u sistemu, zbog čega ih donekle razume i saoseća sa njima. Međutim, Charles nije želeo da odgovori ni na jedno pitanje.

A kako će izgledati nastavak ove kraljevske sage, ostaje da vidimo.