Dolly Parton je velika carica. I to ne samo zbog njene vanvremenske muzike koja će zasigurno živeti i svirati se još vekovima, stihova koji su postali himne žena radničke klase, ili njene iskrenosti i simpatičnog imidža američke kantri pevačice kome je i dan danas ostala verna, već i zbog propagiranja zdravih ideja i načela koja bi trebalo da vode sve nas.

Osim što je izgradila status jedne od najvećih zvezda u svetu muzike i glume, ona je zauzela važno mesto i u sferi filantropije. Još od sredine osamdesetih, pomagala je veliki broj dobrotvornih akcija, posebno se fokusirajući na one koje se bave pismenošću. Ali, njen dobrotvorni rad nije se tu završio, jer je nebrojano puta finansirala mnoge bolnice, ugrožene gradove, a među poslednjim akcijama je i davanje milion dolara labaratoriji za proizvodnju Moderna vakcine protiv korona virusa. Međutim, tu nije kraj. Shvatajući važnost vakcinacije i uzimajući u obzir svoj veliki uticaj, ona je nakon što je i sama primila vakcinu, objavila video u kom poziva ljude da urade isto.

''Dovoljno sam stara da primim vakcinu, a i dovoljno mudra da je primim… i ti bi trebalo da izađeš i da je primiš“, rekla je sedamdesetpetogodišnja pevačica.