Dianina pisma pisana njenom bliskom prijatelju Rogeru Bramble-u, u periodu od avgusta 1990. do maja 1997, pronađena su na jednom seoskom imanju, u ormaru 23 godine kasnije, i uskoro će se naći na aukciji. Oko 40 pisama sadrži razne anegdote i priče vezane za princezu i njene sinove, kao i splet osećanja koje je izazivala fama oko njenog braka sa princom Čarlsom. 

Pisma otkrivaju duhovitu, veštu i inteligentnu ruku, kao i veliku darežljivost princezinog uma. Roger Bramble verovao je da je on u njenoj priči bio samo konstanta, nezavisna od onoga što se dešavalo. Princezu je poznavao od detinjstva, a kasnije je pisma ostavio mlađem naraštaju kako bi se pobrinuli za njih. Srećni smo što su ih pronašli i odlučili da podele sa širom javnosti'', navodi se u zvaničnom opisu aukcije.

Princeza od Velsa posebno se osvrće na biografiju Diana: In Her Own Words, koju je o njoj pisao Sunday Times, a koja je rasplamsala medijsku vatru o njenim bračnim problemima. Naime, taj period naziva groznim, ne krijući stres, bol i pritisak koji oseća.

Glavni cilj prodaje pisama na aukciji jeste da javnost dobije priliku da upozna još jednu stranu Dianine priče, koja toliko vešto pokušava da bude sakrivena od strane kraljevske porodice. Prodavac navodi i da će ova vredna riznica doprineti da na Dianu gledamo više kao na stvarnu ličnost, a manje na dramatično biće iz filmova i portreta koji su je analizirali na najrazličitije načine.

7 izjava Lady Di zbog kojih je ona i danas najvoljenija princeza

Šta piše u nikad viđenim pismima princeze Diane?
Foto: Profimedia