Host večeri, čuveni voditelj Jimmy Kimmel zapravo je večinu večeri bio sam u ofijcijalnom studiju u Los Anđelesu, gde je i trebalo da se održi zvanična, 72. po redu ceremonija dodele Emmy nagrada.

U jednom trenutku pridružila mu se Jennifer Aniston, nominovana za najbolju glumicu u drama seriji The Morning Show, ali je nagradu za ovu kategoriju uzela 24-godišnja Zendaya, zvezda serije Euphoria.

Ujedno najmlađa dobitnica Emmy nagrade.

Apsolutni pobednik večeri bila je ekipa humoristične serije Schitt's Creek, čak devet nagrada otišlo je u ruke ovog kandaskog sitcoma.

Nagrada za najbolju dramsku seriju pripala je HBO produkciji koja potpisuje Succession, HBO je trijumfovao i po pitanju najbolje limitirane serije, u pitanju je naravno Watchmen.

Kada su u pitanju najbolje obučeni gosti, teško ih je kao prvo nazvati gostima, a onda samim tim i izabrati toalete koje su bile najprigodinije i najefektnije za ovu online red carpet priliku.

Ipak, nekolicina se ipak izvdojila, mlada Zendaya briljirala je u čak dva izdanja, od kojih je ono ljubičasto-crno sa suknjom obrnutog A kroja ubedljivo briljiralo, a potpisuje ga Christopher John Roger. Drugi stajling koji je ponela sa maksi suknjom na tufne potpisuje Armani Prive.

Jedna od najefektnijih kombinacija večeri, definitivno je bila zlatna haljina sa volanima koju potpisuje Alexandre Vauthier, a koju je (kao da je stvorena za nju) ponela Tracee Ellis Ross.

Jennifer Aniston pojavila se u studiju u prilično klasičnom izdanju -duga crna svilena haljina sa blago izraženim volanima u donjem delu modela, kuće Dior.

Zapaženo su prošla i izdanja predivne Kerry Washington, Catherine O'Hare, Cynthia Erivo i Annie Murphy.

Ipak, pobednica večeri po pitanju stajlinga, ujedno je i pobednica u kategorije najbolje ženske uloge u limitiranoj tv seriji - Regina King (Watchmen), koje je ponela kreaciju Schiaparelli Couture 

Atmosferu sa ove neobične, ali ipak spektakularne dodele nagrada, kao i najbolje stajlinge pogledajte u našoj galeriji.

Zaista se nije mnogo očekivalo od prestižne dodele nagrada za najbolje serije, ali iako klasičnog red carpeta nije bilo, publika je izrezbarena od kartona, a većina nominovanih uključivala se u live emitovanje iz svojih domova, emiji su prošli više nego sjajno!