Nakon što se poznati modni dizajner Virgil Abloh početkom septembra našao u sudskom sporu zbog fotografije Belle Hadid koju je neovlašćeno preneo u svojoj Instagram priči, zbog kršenja autorskih prava na Instagramu istu je sudbinu doživeo i Rihannin FENTY.

Naime, kako prenosi The Fashion Lav, njujorška kompanija Eva's Photographi Inc. podnela je 1. oktobra tužbu protiv brenda FENTY jer je na svom Instagram Storiju "bez dozvole i navođenja autora" prenela fotografiju na kojoj se nalazi Gigi Hadid u tamnom korsetiranom topu s potpisom brenda. Tužba takođe navodi kako je brend "bez dozvole iskoristio njihovu fotografiju u promotivne svrhe i radi ostvarivanja dobiti", baš kao i u slučaju nedavne tužbe između Virgila Abloha i fotografa Jawada Elataba.

Agencija od brenda FENTY traži finansijsku odštetu u visini potencijalne zarade koju je na osnovu fotografije brend mogao ostvariti, a nagađa se kako bi ona mogla iznositi čak 150.000 dolara. Iz odeljenja za odnose s javnošću brenda FENTY dosad nije stiglo ni jedno službeno saopštenje, no ako je suditi po broju podnetih tužbi i sudskih sporova koji se trenutno vode oko neovlašćenog objavljivanja fotografija na najpopularnijoj društvenoj mreži, čini se kako Instagram (konačno) prestaje biti siva zona na kojoj možete raditi šta god vam padne na pamet.

Izvor: Elle.hr/Elle.rs