Ovoliko je Princa Harrya i Meghan Markle koštalo renoviranje predivne vile u koju su se uselili

Foto: Profimedia

27. 06. 2019.

Koliko košta kraljevsko renoviranje doma? Mi imamo sve detalje.

Kraljevski par je naporno radio na uređenju Frogmore Cottage, svog novog doma, ne bi li sve bilo gotovo po rođenju njihovog sina.

U pitanju je kraljevska vila stara nekoliko vekova u koji su se uselili nešto pre rođenja Archy-a, izjavivši da planiraju još renoviranja koje uključuje baštu i čitav eksterijer.

Posto su već ranije angažovali bivšu dizajnerku Soho House, Vicky Charles da radi na enterijeru kuće, ranije ovog meseca, vojvoda i vojvotkinja morali su da se prijave kod lokalnog saveta kako bi izvršili dalje promene na imanju.

A ako se pitate koliko su koštale sve te obnove, sada imate odgovor.

(Zašto Meghan Markle sme da nosi crveni ruž, a Kate Middleton ne?)

Kao što je rečeno u Independent-u, Soveregin Grant je potvrdio da je renoviranje koštalo britanske poreske obveznike 2,4 miliona funti (4,4 miliona dolara) u poslednjoj finansijskoj godini. To je mali deo od ukupnog iznosa od 67 miliona funti (skoro 122 miliona dolara) novca poreskih obveznika u Velikoj Britaniji koji je otišao na finansiranje troškova kraljevske porodice, i povećanje od skoro 20 miliona funti u odnosu na prethodnu finansijsku godinu. Prema Independentu, "najveći deo povećanja je zbog održavanja kraljevskih palata širom zemlje i ažuriranja usluga u Bakingamskoj palati."

U trajanju od 6 meseci, promene u Frogmore Cottage, bile su prilično opsežne. Jer prema rečima Sir Michael Stevensa,"Frogmore Cottage nije bio predmet rada duži niz godina, te je bio namenjen za obnovu".

Pretvaranje pet kuća u domu u jedan stan očigledno nije jeftino. 

Stevens je potvrdio da je “zgrada vraćena u jednu rezidenciju i da je zastarela infrastruktura zamenjena kako bi se osigurala dugoročna budućnost imovine. Značajno je da je sve prepravke i opremu platilo Njeno Kraljevsko Visočanstvo. "

S obzirom na to da Frogmore Cottage postoji još od 1792. godine, bilo je potrebno mnogo posla da bi se moglo da se renovira po modernim standardima. 

(Trendi haljina neobičnog printa: Kate Middleton u idealnom damskom letnjem outfitu)

Prema jednom izvoru, električni i grejni sistemi morali su da budu zamenjeni, plus opremanje novog gasovodnog i vodovodnog sistema. Nasuprot popularnim izveštajima, kuća nije opremljena ni studijom za jogu, niti sobom za jogu za majku i bebu. Umesto toga, „veliki deo greda i podnih laminata je bio neispravan i morao je biti zamenjen“, dodaje izvor. 

Iako je 2,4 miliona funti mnogo za plaćanje, pretpostavljamo da je to bio mnogo veći posao od standardnog kućnog ažuriranja.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/ 

 

 


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin