Britanska kraljica Elizabetha II imenovala je španskog kralja Felipea VI posebnim vitezom najstarijeg britanskog viteškog reda – Reda podvezice, koji je 1348. godine osnovao britanski kralj Edward III.

Nakon ceremonije u kapeli Svetog Jurja koja se nalazi u dvorcu Vindzor, održana je i misa na kojoj su se okupili brojni pripadnici evropskih kraljevskih porodica.

(Zašto Meghan Markle sme da nosi crveni ruž, a Kate Middleton ne?)

Među njima je, očekivano, bila i španska kraljica Letizia, koja nije mogla da propusti ovaj važan događaj u životu svog supruga. Njen dolazak u Vindzor posebno je oduševio "modne sladokusce" jer se kraljica Letizia u javnosti pojavila sa vojvotkinjom od Kembridža, Kate Middleton. 


Vojvotkinja i kraljica do sada nikad nisu bile fotografisane zajedno pa je njihov susret razveselio sve ljubitelje kraljevske mode.

Po mišljenju mnogih, Letizia je svojim stilom odavno nadmašila Kate jer je titula kraljice nije sprečila u tome da eksperimentiše sa modom, a pritom u svakoj situaciji bude primereno odevena. 


S druge strane, vojvotkinji kritičari uglavnom zameraju upravo to što često preferira staromodnije i konzervativnije krojeve čak i u prilikama kada "dress code" to ne zahteva od nje.


Kate je za ovu priliku odabrala belu kaput-haljinu dizajnerke Catherine Walker čije kreacije najčešće nosi na ovakvim događajima. Kombinovala ju je sa crnim šeširom Sylvia Fletcher i crnim štiklama modne kuće Prada.

Letizia se odlučila za haljinu španskog modnog brendac Cherubina. Zatvoreni beli model pod nazivom "Didi" sa crnim "prskanim" uzorkom inspirisan modom kasnih 70-ih i 80-ih godina, upotpunila je štiklama Manolo Blahnik i vrlo elegantnim debljim rajfom ukrašenim cvetnom aplikacijom i velom koji je u ovo izdanje uneo i dašak glamura.


Taj utisak dodatno je pojačao odabir nakita – dijamantske naušnice i broš koji je Letizia pozajmila iz španske kraljevske riznice.

(Prva dama Francuske zablistala u vanvremenskom odevnom komadu)

Obe dame ostale su verne svom stilu u ovoj prilici. Kate je odabrala proverenu kombinaciju i dizajnerku, dok je Letizia odabrala netipičnu haljinu i opet malo pomerila granice kraljevske mode.

Izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/