Meryl Streep je osvojila srce miliona, transformišući se godinama bez napora iz jedne uloge u drugu, piše Stil.

Proteklih nekoliko decenija, ova voljena glumica nominovana je za impresivnu 21 nagradu Akademije, 31 zlatni globus, 15 filmskih nagrada Britanske akademije i 17 nagrada za filmskog glumca. Od njih je osvojila impresivnih 14.

(Njeno parče raja u Njujorku: Zavirite u raskošan penthaus stan Meryl Streep)

Da bi došla do ovog nivoa slave (i procenjene neto vrednosti od 90 miliona dolara), Meryl je sledila određene životne filozofije da bi je držale poniznom, srećnom i ispunjenom. 

Pomenućemo neke:

Nisu joj potrebna priznanja za svoje zasluge

Meryl se u intervjuima često prikazuje kao samopouzdana, ali skromna - mada puna poštovanja i ljubaznosti. Tek 2012. godine, kada je Forbs istražio svoje poreske evidencije, otkrio je Silver Mountain Foundation, dobrotvornu organizaciju koju je Meryl osnovala sa svojim mužem. Zajedno, oni su donirali milione raznim organizacijama - od interesa žena do podrške pozorišnim programima. Iako je korist od zahvalnog duha sasvim očigledna, čin davanja bez očekivanja pohvale govori o njenom karakteru.

I dalje obavlja kućne poslove

Istini za volju, nema mnogo načina na koje bismo mogli da proverimo ili potvrdimo koliko kućnih poslova glumica obavlja u svom domaćinstvu.

Međutim, jedan od njenih najpoznatijih citata otkriva da ona često vodi normalnu životnu rutinu kada može: "Pokušavam da vodim običan život kakav mogu. Ne možete se "pokvariti" ako sami peglate." 

Ovaj način razmišljanja nagoveštava njen stav prema uspehu: to je nešto što zarađujete, a ne nagrada koju dobijate na tanjiru. Imajući u vidu njene prihode, definitivno bi mogao neko drugi da joj pegla odeću - i praktično bilo šta drugo - ali ona odlučuje da zadrži normalnost, možda da je podseća na mesto odakle je sve počela.

Fokusira se na svoje sposobnosti - ne na svoj izgled

Iz ove perspektive, ona kaže da se oseća oslobođenom i slobodnom jer sledi ono što je htela, ne brinući se da li će biti najlepša žena na crvenom tepihu.

"Mladim ženama bih poručila da ne brinu toliko o svojoj težini. Devojke previše vremena troše na razmišljanje o tome, a ima i boljih stvari. I za mlade ljude, i za žene, ono što vas čini drugačijim ili čudnim, to je vaša snaga. "Nekada sam mrzela svoj nos. Sada, ne."

Uvek gleda širu sliku

Svi smo krivi što smo pod stresom, u rokovima i brigama. Ljudska priroda je da podlegne intenzivnom pritisku prekomerne posvećenosti sebi ili sumnjanju u svoje sposobnosti da završi projekte ili dostigne određeni cilj. Ali kada odemo korak nazad - i izdahnemo - možemo jasnije videti širu sliku. 

Ova perspektiva razumevanja odgovornosti koju je dobila kao glumica, ilustruje zrelost i poniznost - dva suštinska kvaliteta da bi postali poštovano, voljeno ime u svetu.

Izvor: Stil

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/