Svet bio prešaren i dosadan kada bi postojala samo modna eklektika Miley Cyrus i rizična ekstravagancija Rihanne, zar ne?

Zato su tu poznate dame koje svojim klasičnim i elegantnim stilom čine da nam nestane daha i da konstatujemo kako je klasika ipak večna. 

(Savršeno "9 do 5" izdanje glumice: Crno-bela klasika u režiji Angeline Jolie)

Određeni broj zvezda zna kako da izbalansira savremeno moderan pogled sa trendovima, ali bezvremenskom privlačnošću. Vidimo to na zvaničnom crvenom tepihu, ali i u street style momentima, pa i neformalnim pojavljivanjima.

(13 klasičnih komada koji su must have u ormaru svake poslovne žene)

Ne definiše ih samo odeća - to je elegantan stav koji prožima svaki njihov potez.

1. Blake Lively

Blake Lively je uvek bila "modna" devojka. Možda je tome doprinela uloga Serene u Gossip Girl seriji, ali nekako imamo osećaj da Blake odavno poseduje osećaj za bezvremenski stil, uostalom ona je jedina koja nema stilistu, već sama bira outfite.

Njen prepoznatljiv stari holivudski stil nije samo omiljen na crvenom tepihu, već i van njega. Pored haljina, Lively voli i odele i to savršeno skrojene koje upari sa ženstvenim a opet catchy košuljama i bluzama. Sve to uvek isprate efektne cipele, smeo izbor nakita i perfektna šminka.

2. Naomie Harris

Glumica poznata po ulozi u 007 serijalu nikada se nije plašila da istraži palete boja, da ne spominjemo razne printove i zanimljive siluete. Ipak, nikad ne vuče ove hrabre poteze bez kompromisa klasičnog i redefinisanog šika. U njenom ormaru naćićete modele s potpisom Diora, Lanvina, Korsa, Muglera, Ralph Laurena, Roksande i Valentina.

3. Dakota Johnson

Ćerka glumice Melanie Griffith i glumca Don Johnsona, Dakota Johnson nema samo holivudski pedigre, već ima i stil koji tom pedigreu odgovara. Njenas popularnost znatno je skočila sa filmom 50 Shades of Grey, međutim njen stil je taj koji najviše zadivljuje svojom sposobnošću da istovremeno bude klasično kul, a ipak moderan i romantičan.

Lako se kreće od monohromne palete sa upečatljivim, minimalističkim apelom ka trendi teritoriji. Dakota najviše nosi Gucci (ambasador i prijatelj brenda), zatim Balenciagu, Chanel, Christiana Diora, sve do Korsa i Saint Laurenta. Fan je elegantnih haljina, ali i sjajnih koktel-disko komada poput kombinezona i mini haljina - da ne pominjemo farmerice i majice s nekim natpisom ili printom. 

4. Victoria Beckham

Bivša članice Spice Girls benda postigla je zavidan status uspešnog crossover umetnika, jer su kolekcije ove modne dizajnerke visoko cenjene i nošene od strane "najlepših" slavnih na sceni. Ali, niko ne nosi njenu odeću bolje od same Victorie. Uzane siluete, elegantni arhitektonski krojevi i nagoveštaj seksi vajba, a opet divna harmonija sa bezvremenskom, šarmantnom klasikom. Trebalo bi svi da hvatamo beleške od ovog modnog mogula o tome kako da se nose kul + klasika 24/7.