Ponavljajući često neodobravanje predsednika Donalda Trumpa bilo kojem novinaru za sve što on smatra uvredljivim, ovog puta je tim prve dame Melanie Trump kritikovao Vogue i njegovu urednicu Annu Wintor, nakon što je prošle nedelje Anna dala intervju CNN-u, gde pak nije spomenuta gospođa Trump.

(Melania Trump pronašla boju kaputa koja joj najbolje stoji)

U pomenutom intervjuu Anna je razgovarala o širokom spektru tema, uključujući Vogueove političke naslovice, uglavnom fokusirane na demokratske figure kao što su bivša prva dama i državna sekretarka Hillary Clinton.

I dok je Michelle Obama redovno bila na naslovnoj strani magazina tokom svojih osam godina kao prva dama - a magazin ima tradiciju fotografisanja dolaznih prvih dama koje datiraju unazad decenijama - gospođa Trump, bila je izuzetak - pojavila se na naslovnoj strani u februaru 2005. godine kada se udala za predsednika Trumpa, koji je tada bio zvezda rijaliti emisije.

Anna nije spomenula gospođu Trump po imenu u svom CNN intervjuu i raspravljala o svojoj filozofiji o političkoj naslovici samo u širem smislu.

"Morate se boriti za ono u šta verujete i morate zauzeti stav", rekla je Anna.

"Profil žena koje se pojavljuju u časopisu su one u čiji stav verujemo. Podržavamo ih u činjenici da smatramo da su lideri. Naročito nakon poraza sekretarke Clintona u 2016. godini, verujemo da bi žene trebale imati lidersku poziciju i mi ih nameravamo podržati. ”

Pozivajući se na Obamu i senatorku Kamalu Harris, demokratskog kandidata za predsednika, Anna je rekla: "To su žene koje osećamo kao ikone i inspirativne za žene iz globalne perspektive"

Nakon objavljenog intervjua, istog dana, u izjavi za Fox News i kasnije podeljenoj s ljudima, portparolka gđe Trump ga je iskritikovala.

"Biti na naslovnici Voguea ne definiše gospođu Trump, ona je bila tamo, uradila to mnogo pre nego što je bila prva dama", rekla je Stephanie Grisham. "Njena uloga prve dame Sjedinjenih Država i svega što ona radi mnogo je važnija od neke površne fotografije i naslovnice. Ovo samo dodatno pokazuje koliko je industrija modnog časopisa pristrasna i pokazuje koliko je nesigurna i uskog razmišljanja Anna Wintour zaista. Nažalost, gospođa Trump je naviknuta na ovakvo ponašanje koje izaziva podele."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/