S obzirom da je pre udaje za sina najvoljenijeg američkog predsednika Johna F. Kennedyja, Carolyn Bessette radila kao PR direktorka jedne od tada najpopularnijih modnih kuća Calvin Klein, ne čudi što je lepa plavuša (inače i bivša manekenka) posedovala besprekoran ukus, po kome je 90-ih bila čuvena.

Isto tako ne čudi, što je onda danas, tri decenije kasnije, ostala inspiracija stilistima.

Ovoga puta stajling Carolyn Bessette koji je prošetala u martu 1999., na gala večeri njujorškog Whitney muzeja, bio je očigledna inspiracija za izgled vojvotkinje od Saseksa.

U crnoj maksi suknji visokog struka, Megan Markle pojavila se sinoć u Londonu na svečanosti Endeavour Fund Awards.

(John Kennedy Jr. i Carolyn Bessette: Velika ljubav koja je završila tragično)

Pored visokog struka, suknja se isticala i prorezom na nozi, koji je dopirao tik iznad kolena, dok se upasana bela košulja podrnutih rukava savršeno uklopila u ovo klasično izdanje spoja crne i bele boje, koje potpisuje Clare Waight Keller, kreativni um iza brenda Givenchy.

(Impresivna kolekcija salonki, patika i sandala: Šest omiljenih modela cipela Meghan Markle)

Outfit je zaokružen crnim potpeticama i klač tašnicom.

Zalizana kosa i elegantna punđica, mediteranski ten Meghan Markle, te oči naglašene crnim ajlajnerom i maskarom, dali su vojvotkinji nekoliko poena više u odnosu na ondašnji stajling Carolyn Bessette sa puštenom kosom, prirodno bledim tenom i neprimetnom šminkom.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/