Ona je trebalo da zameni Annu Wintour: Sve o životu jedne od najuspešnijih tv glumica u istoriji

Ostale uloge

Pored uloga na filmu i televiziji Sarah Jessica Parker je imala ništa manje zapažene uloge u predstavama na Brodveju. Igrala je u predstavama „Silvija“, „Kako uspeti u biznisu bez mnogo truda“ i „Once Upon a Mattress“ za koju je nominovana za nagradu Tony.

U decembru 2005. godine ponovo se nakon dužeg perioda vratila na filmsko platno. Za film „Dobro došla u familiju“ nominovana je za Zlatni globus u kategoriji najbolja glumica u komediji. Romantična komedija „Nameštaljka“ u kojoj je glumila s Matthew McConaugheyem iz 2006. godine ostvarila je zaradu od 24 miliona dolara tokom prvog vikenda prikazivanja. Dve godine kasnije režirala je i ujedno igrala u drami „Neprijatelj u nama“, snimljenoj po romanu Rebecce Gilman.

U martu 2010. godine televizijska kuća NBC je počala s emitovanjem dokumentarne serije „Who Do You Think You Are“, američke verzije istoimene BBC-jeve serije. U snimanju su, pored Sarah, učestvovali i glumci Lisa Kudrow, Matthew Broderick i mnogi drugi. Sledeće godine snimila je dva filma, romantičnu komediju „Ne znam kako joj uspeva“ sa Pirsom Brosnanom i „Nova godina u Njujorku“ s Ashtonom Kutcherom i Jessicom Biel.

Tokom 2012. i 2013. godine igrala je urednicu Vogue-a Isabel Wright u planetarno popularnoj seriji. 2016. godine premijerno je prikazana prva sezona serije „Razvod“ koju je Sarah producirala, a u kojoj igra glavnu ulogu.

Producentska karijera

Pored uspešne glumačke karijere, Sarah Jessica Parker od 2009. godine ima svoju producentsku kuću „Pretty Matches“, koja, između ostalog kreira sadržaje za HBO i druge televizije. Sarah je bila jedan od producenata serije „Seks i grad“, te drugog nastavka istoimenog filma. Ekskluzivni je producent serije „Razvod“ u kojoj glumi glavni lik.

Karijera u modnoj industriji

Uloga Carrie Bradshaw u seriji „Sex and the city“ Sarah je donela veliku popularnost, ali i status modne ikone. Bila je voditeljka na dodeli MTV Filmskih nagrada kada se pojavila u čak 14 različitih odevnih kombinacija. Vrlo brzo je postala zaštitno lice mnogih poznatih modnih brendova.

U avgustu 2003. godine postala je promoter Garinierovih proizvoda za negu kose, a godinu dana kasnije potpisala je ugovor vredan 38 miliona dolara sa modnom kućom „Gap“. Njihove komade odeće je nosila u sezonama jesen 2004. i proleće 2005. godine kada ju je „Gap“ zamenio mladom britanskom pevačicom Jose Stone. Godine 2005. je lansirala svoj prvi parfem pod nazivom „Lovely“, a u martu 2007. godine je objavila svoju prvu modnu liniju „Britten“ u saradnji sa lancem trgovina „Steve and Barry“. Iste godine predstavila je svoj drugi miris „covet“, a 2008. godine je lansirala tri nova parfema iz linije „Lovely“ – „Dawn“, „Endless“ i „Twilight“. U junu 2014. godine je predstavila „SJP“ kolekciju obuće u saradnji s trgovačkim lancem „Nordstorm“. Sledeće godine je postala zaštitno lice brenda „Jordache Jeans“.

Privatni život

Sarah Jessica Parker je od 1984. godine bila u vezi s glumcem Robertom Downeyjem Jr. Upoznali su se na snimanju filma „Prvorođeni“. Njegovi problemi s drogom su mnogo uticali na njihovu vezu, te su se 1991. godine razišli.

Nakon toga kratko se zabavljala s advokatom i novinarom Johnom Kennedyjem Jr.

Godine 1992. upoznala je glumca Matthewa Brodericka, a venčali su se u maju 1997. godine. Sarah se nije udala u venčanici, nego u crvenoj haljini. Na pitanje novinara zašto nije bila u belom kazala je da ju je bilo stid da nosi belo.

Pet godina kasnije dobili su sina Jamesa Wilkie Brodericka. Uz pomoć surogat majke 2009. godine dobili su blizanke Tabithu i Lorettu.

Od 2009. godine porodica Parker-Broderick živi u Njujorku. Dosta vremena provode na seoskom imanju u Irskoj gde je Matthew letovao kao dete. Matthew i Sarah slove za jedan od najskladnijih parova u Holivudu. Međutim, tokom 2011. godine tabloidi su pisali o njenoj tajnoj vezi s kolegom Pirsom Brosnanom.

Glumica nije komentarisala pisanje medija. Sarah Jessica Parker​​​​​​​ vodi baletsku školu „The New York City Ballet“. Ambasador je UNICEF-a i jedan od najvećih donatora škola u Njujorku.

Izvor: Stil

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...