Prestonica Argentine Buenos Ajres bila je u središtu političkih zbivanja zbog sastanaka svetskih lidera, ali našu pažnju privukle su ipak najviše prve dame koje su demonstrirale savršene kombinacije.

Domaćica ovogodišnjeg samita bila je prelepa Juliana Awada, koja je ugostila besprekornu i na visini zadatka Melaniju Trump te Brigitte Macron, ali i supruge predsednika Turske i Kine. 

Posebno interesovanje medija izazvao je obilazak Nacionalnog muzeja Argentine, gde su dame demonstrirale svoja najbolja izdanja. Toplo vreme oko 30 stepeni doprinelo je da Melanija, Brigitte i Juliana izaberu letnje outfite, svedenijih krojeva i laganih boja. 

Argentinka je briljirala u laganoj, crnoj haljini od svile sa belim i zelenim cvetnim motivima, koja je maksimalno istakla njen savršeni maslinasti ten. Možda neošekivano, Juliana je izabrala PVC sandale, koje su kompletnom izdanju dale tu modernu, trendi notu.

Za razliku od Awade, gospođa Trump se opredelila za belu midi haljinu na tufnice koja nosi pečat luksuzne francuske modne kuće Dior.  Midi haljinu i stilu 50-ih, Melania je nadogradila beličastim tanjim kaputem koji je stilski ogrnula preko ramena dok je u sferi obuće imala neočekivan izbor opredelivši se za salonke u lavanda nijansi.

Na sledećoj stranici pogledajte još fantastičnih odevnih kombinacija koje su ponele prve dame na G20 samitu: 

PageBreak

Svojom lepotom i šarmom, istakla se i holandska kraljica Maxima koja je izabrala upečatljivu haljinu od čipke u svetlonarandžastoj boji. Biserima oko vrata, kao i minđušama u obliku cveta ova plavuša zaokružila je damski stajling. 

Prava modna revija sačekala nas je 1. decembra kada su se u Villa Ocampo, opet susrele prve dame koje su birale outfite shodno svom senzibilitetu i modnom ukusu. 

Brigitte Macron, prva dama Francuske pojavila se u svedenoj beloj mini haljini, koju tek oplemenila statement narukvicom u boji zlata.

Ipak, čast da ponese titulu najlepše i najbolje odevene ponela je "domaćica".

Juliana Awada opčinila je sve haljinom inspirisanom togom - duga kreacija beličastokrem boje, svedenog kroja ustručena je blago kaišem koji se veže oko struka. Utisak lepršavosti i ljupkosti, naglašen je asimetričnim završetkom kao i jednostavnim sandalama i tašnom koju je nosila u ruci. 

Društvo im je pravila zgodna Slovenka koja je za razliku od klasične Brigitte, izabrala Gucci haljinu retro kroja.

Gornji deo haljine prati liniju tela, dok se donji širi u plisiranu suknju tik ispod kolena. Cvetni dezen doprineo je da Melania izgleda veoma sveže, dok su zelene salonke još više pojačala taj utisak. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/